LIFE&STYLE

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Αν κυβερνούσαν γυναίκες θα ήμουν ευτυχισμένος»

  • NewsRoom

Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη


Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης άνοιξε την καρδιά του

Για τη σχέση του με την γυναίκα της ζωής του, τα παιδικά του χρόνια, αλλά και την αποχώρηση της Δάφνης Λαμπρόγιαννη από το «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα», μίλησε ο αγαπημένος ηθοποιός, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο bovary.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει χρόνια στην Αθήνα. Είναι παιδί μεσοαστικής οικογένειας και βρίσκεται τα τελευταία 30 χρόνια με την σύντροφό του και ηθοποιό Έφη Μουρίκη.

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Έχω και καλές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά ίσως υπερισχύουν οι άλλες. Δεν ήταν μια οικογένεια τόσο καλά οργανωμένη και προστατευτική για τα παιδιά της.

Υπήρχαν διχόνοιες, ζήλιες, διχογνωμίες. Όλα όσα συμβαίνουν μέσα σε μια κλασική μεσοαστική οικογένεια, που νομίζει ότι παρέχοντας κάποια υλικά αγαθά στο παιδί, όλα είναι τακτοποιημένα», δήλωσε ο ηθοποιός για την παιδική του ηλικία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση του με την Έφη Μουρίκη λέγοντας:

«Με την Έφη συναντηθήκαμε πρώτη φορά πριν από 31 χρόνια: Είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη με τον “Γλάρο” του Τσέχωφ από τον Ζυλ Ντασέν. Από τότε είμαστε μαζί. Με το καλημέρα κατάλαβα ότι βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου. Αυτόν τον έρωτα δεν τον είχα ξανανοιώσει ποτέ. Ως τότε νόμιζα ότι ερωτευόμουν.

‘Οταν ήρθε ο απόλυτος έρωτας, κατάλαβα. Αυτή η γυναίκα με σημάδεψε. Ήμουν 26 και είμαι 57…

Η σχέση μας διατηρείται γιατί για εμάς είναι το πρωταρχικό -μετά έρχονται όλα τα άλλα. Η ζωή είναι πιο δύσκολη από μια παράσταση ή έναν ρόλο. Εκεί πρέπει να είσαι μαέστρος, να αφουγκράζεσαι, να αλλάζεις. Θέλει σκληρή δουλειά.

Αισθάνομαι έναν τεράστιο έρωτα για την Έφη και δεν θέλω να σταματήσω να είμαι ερωτευμένος. Η αγάπη είναι καλή, αλλά εγώ προτιμώ τον έρωτα. Το γεγονός ότι είμαστε μόνο οι δυό μας ενδυναμώνει την σχέση. Προσωπικά με ενδιέφερε πολύ αυτό το ντουέτο».

Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη

Μάλιστα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δεν δίστασε να εκφέρει τη γνώμη του για την ψυχοσύνθεση του άνδρα, αφού φύγει από το σπίτι του και γνωρίσει την γυναίκα της ζωής του:

«Ο άντρας παθαίνει πανικούς κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Έχει μάθει μέσα από την πατριαρχική οικογένεια να είναι ο λεβέντης, ο βασιλιάς. Όταν γνωρίσει μια γυναίκα και καταλάβει ότι αυτή θα τον συνοδεύει στη ζωή του, και δεν είναι η μανούλα του, ταράζεται.

Γιατί δεν έχει μάθει να ισοφαρίζει με την γυναίκα. Αυτό το επί ίσοις όροις του προκαλεί έναν πρώτο πανικό. Αν το καταλάβει και το αλλάξει, θα προχωρήσει».

Ακόμη τόνισε ότι: «Οι γυναίκες, έτσι κι αλλιώς, έχουν μεγαλύτερη προσωπικότητα από εμάς -αποδεδειγμένο αυτό. Αν κυβερνούσαν οι γυναίκες, εγώ θα ήμουν ευτυχισμένος. Είστε ένα τσουνάμι. Διορατικότητα, σβελτάδα, οξύνεια, πολύ πιο πάνω από των ανδρών. Πιστεύω πολύ στις γυναίκες».

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην κωμική σειρά του Alpha, «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα», η οποία τα τελευταία 6 χρόνια σημειώνει τεράστια επιτυχία.

«Οταν έφυγε από τη Μουρμούρα η Δάφνη (σ.σ. Λαμπρόγιαννη), πριν βρεθεί η Κλέλια (σ.σ. Ρένεση), πραγματικά την θεωρούσα αναντικατάστατη και το δίδυμό μας μαγικό. Φοβόμουν αν με την επόμενη θα έβγαινε αυτή η χημεία που είχαμε με την Δάφνη…»

Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Βλαδίμηρος ΚυριακίδηςΣΧΟΛΙΑ