• LIFE&STYLE

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι αύξηση έδωσε στο προσωπικό της μετά από χρόνια

    • NewsRoom
    βασίλισσα Ελισάβετ


    Σε μία μεγάλη και δύσκολη χρονιά εξελίχθηκε η χρονιά 2018-2019 για το προσωπικό της βασιλικής οικογένειας, καθώς τρία σημαντικά γεγονότα έλαβαν χώρα: ο γάμος της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, ο γάμος της πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρούκσαμπανκ και η επίσημη κρατική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Παλάτι.

    Το προσωπικό της βασίλισσας Ελισάβετ έβγαλε εις πέρας τις αποστολές του με τον λαμπερό γάμο του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ να αποτελούν το μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός παγκοσμίως, ενώ και ο γάμος της ανηψιάς της βασίλισσας, πριγκίπισσας Ευγενίας κύλισε ομαλά και όλα έγιναν όπως είχαν προγραμματιστεί.

    Η τριήμερη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του, Μελάνια, τον Ιούνιο, αποτέλεσε, επίσης, γεγονός μεγάλης σημασίας για το Παλάτι με το υπέρλαμπρο δείπνο που παρέθεσε η βασίλισσα προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους.

    Όλοι όσοι, λοιπόν, εργάστηκαν πρόκειται να λάβουν ως αναταμοιβή μία αύξηση 4% του μισθού τους, αλλά και μία επιπλέον ημέρα αδείας.

    Φυσικά, το προσωπικό της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ενθουσιασμένο με την είδηση της αύξησης, με μια πηγή να αναφέρει πως ήταν η μεγαλύτερη αύξηση που πήραν εδώ και χρόνια.

    «Για πολύ καιρό, οι αυλικοί βασίστηκαν στην πίστη τους και στο γεγονός πως αγαπούν πολύ την βασίλισσα Ελισάβετ και τρέφουν μεγάλο σεβασμό για εκείνη» δήλωσε μια πηγή στην Sun. «Αλλά έχασαν πολλά από τα προνόμια που είχαν με αυτή την χαμηλή αμοιβή και πολλοί ήταν αυτοί που δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Έτσι αυτή η αύξηση θα τους βοηθήσει πραγματικά».

    Ένα υπόμνημα που δόθηκε στο βασιλικό προσωπικό που εργάζεται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο κάστρο Ουίνδσορ, στο Μπαλμόραλ και στο Σάντριγκαμ, ανέφερε πως όσοι έπαιρναν λιγότερα από 56.000 λίρες, θα είναι αυτοί που θα δουν την αύξηση, η οποία προβλέπεται ότι θα ωφελήσει περίπου 400 από τα χαμηλότερα αμειβόμενα μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων υπηρέτες, μπάτλερ και σερβιτόροι.

    Και μπορεί παλαιότερα, οι εργαζόμενοι στο παλάτι να είχαν το δικαίωμα να μένουν δωρεάν ή και να παίρνουν όσο από το κρασί ή το φαγητό είχε απομείνει από τα κρατικά δείπνα, αυτά όμως έχουν κοπεί εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουν με μεγάλη χαρά αυτή την αύξηση.

    Να σημειωθεί ότι ο υψηλότερα αμειβόμενος ρόλος στο παλάτι είναι εκείνος του υπεύθυνου για τα οικονομικά, που, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, βγάζει περίπου 180.000 λίρες ετησίως. Η θέση αυτή αφορά στην διαχείριση των πολλών εξόδων της βασιλικής οικογένειας ενώ είναι υπεύθυνος για την διατήρηση του κόστους αυτού σε χαμηλά επίπεδα.



    ΣΧΟΛΙΑ