• LIFE&STYLE

    Τζώνη Καλημέρης: Η επιστροφή στην TV ενός ανθρώπου που δεν στεριώνει σε τηλεοπτικό σταθμό τα τελευταία χρόνια 

    • Contributor

    Τζώνη Καλημέρης. Ceo E TV


    Το σκηνικό στον κήπο γνωστού εστιατορίου στο Ψυχικό, ήταν γνώριμο στον ψηλό άνδρα που πέρασε την πόρτα της εισόδου του για να γευματίσει με την τότε σύντροφό του Ανθή Σαλαγκούδη. Οι ψίθυροι για τον Τζώνη Καλημέρη άρχισαν να διαχέονται στα τραπέζια, βάζοντας στοιχήματα για την επόμενη τηλεοπτική του στέγη και για το πόσο θα μείνει.     

    Αυτό συνέβη και με την προ ημερών έλευση του   Τζώνη Καλημέρη στο νέο «Ε» του κυρίου Ιβάν Σαββίδη, το άκουσμα της οποίας έκανε πολλά χείλη ανθρώπων της τηλεόρασης να μειδιάσουν στο άκουσμα της είδησης.

    «Για να δούμε θα στεριώσει αυτή την φορά ο Καλημέρης ή θα έχουμε πάλι τα ίδια;» ήταν η ερώτηση έμπειρου στελέχους σε συντροφιά των media στις αρχές της εβδομάδας.

    Η απάντηση θα αργήσει σίγουρα να δοθεί, για έναν άνθρωπο που θεωρείται υπερτιμημένος στον χώρο εδώ και χρόνια, χωρίς ποτέ να κατορθώσει να κάνει την διαφορά, όπως εικάζουν εχθροί και φίλοι.

    Από όπου καιν απέρασε τα τελευταία έτη δεν στέριωσε ο πρώην γαμπρός του Billionaire επιχειρηματία Δάκη Ιωάννου που γνωρίζει πολύ καλά να χειρίζεται την επικοινωνία του.

    Κοινωνικός, γοητευτικός και γενναίος σε ότι είχε να κάνει με μια δύσκολη προσωπική περιπέτεια υγείας που δεν τον λύγισε, ο Καλημέρης πέρασε από τον Alpha αλλά δεν ακούμπησε το 2014.

    Ακολούθησε λίγο αργότερα η μεταγραφή του στον Antenna, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την φυγή πολλών στελεχών οι οποίες σύμφωνα με το παρασκήνιο της εποχής, έγιναν με δικές του κινήσεις.

    Το αποκορύφωμα ήταν η αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου με τον οποίο γνωρίζονται δεκαετίες και είχαν συνυπάρξει στο MEGA, ποτέ όμως δεν έγιναν φίλοι.          

    Διατηρούσαν τυπικά καλές σχέσεις και πλέον η επόμενη τηλεοπτική σεζόν, αποτελεί ίσως το τελευταίο μεγάλο προσωπικό στοίχημα στο portfolio του Τζώνη Καλημέρη.

    Το «Ε» αποτελεί ιδανικό παίχτη για ένα σημαίνον στέλεχος και ο Καλημέρης θα πρέπει να αποδείξει αυτή την φορά, ότι θα κάνει δουλειά γιατί αν θυμηθούμε το πρόσφατο παρελθόν του, τότε μάλλον θα τον στεναχωρήσουμε.     

    Η αποκαθήλωση

    Αν κάποιος αναρωτιέται πόσες λέξεις χρειάζονται για μια ανακοίνωση λύσης συνεργασίας  ενός σταθμού με ένα στέλεχός του, η απάντηση δεν είναι εύκολη.

    Αν το στέλεχος είχε προσφέρει μπορεί να είναι και σαράντα λέξεις οι οποίες περιλαμβάνουν ευχαριστίες και ευχές για το επόμενο βήμα του.

    Στις 22 Μαρτίου του 2017 ο άνθρωπος που συνέταξε την ανακοίνωση για την απομάκρυνση του Τζώνη Καλημέρη περιορίστηκε σε δέκα λέξεις! Τόσες χρειάστηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος του για να ανακοινώσει ο Ant-1 το τέλος της συνεργασίας του με ένα τηλεοπτικό στέλεχος, που κατάφερε για άλλη μια φορά να μην μείνει σε ένα σταθμό.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε από το κανάλι του Αμαρουσίου, δεν υπήρχε ούτε καν ένα ευχαριστώ ή μια ευχή για το επόμενο βήμα του κ. Καλημέρη.

    Δείγμα και αυτό λένε οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, των κάκιστων σχέσεων που κυριαρχούσαν τις τελευταίες εβδομάδες της παρουσίας του στον σταθμό.

    Κάπως έτσι ο άνθρωπος στον οποίο «χρέωσαν» πολλοί την αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου και του Πέτρου Μπούτου, λίγους μήνες μετά την έλευση του Καλημέρη στον Ant-1, έφυγε απο το κανάλι του Αμαρουσίου σχεδόν κακήν- κακώς.

    Επρόκειτο για μια απόφαση της διοίκησης του σταθμού που σιγόβραζε μήνες μετά τις λανθασμένες όπως αποδείχτηκαν επιλογές του-λέγε με Lucky Room, Rising Star και την πανάκριβη συνέχεια του «Μπρούσκο» μεταξύ άλλων- και «σερβιρίστηκε» τελικά στις 22 Μαρτίου το απόγευμα, βάζοντας τέλος στην συνεργασία με ένα υπερτιμημένο εδώ και χρόνια στέλεχος.

    Αρκετοί θυμήθηκαν τότε το τελευταίο του πέρασμα από τον Alpha, το οποίο άφησε πίσω του το τίποτε και την αποχώρησή του η οποία ειπώθηκε ότι έγινε λόγω φόρτου εργασίας με τις θεατρικές του παραγωγές.  Προσελήφθη στις 24/9/2013 και εφυγε σχεδον 14 μηνες μετα. Στις 14 Νοεμβριου του 2014.

    Η αλήθεια σύμφωνα με το παρασκήνιο ήταν ότι ο Καλημέρης τελείωσε από το κανάλι της Κάντζας, όταν πρότεινε να κοπεί εντελώς η εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, η οποία δεν τράβαγε με τίποτε.

    Στον Ant-1 η επόμενη μέρα βρήκε  το κανάλι να ανασυντάσσει δυνάμεις και να δει πλέον τι μέλλει γενέσθαι τους ερχόμενους μήνες, μέχρι να τελειώσει μια σεζόν, την οποία σίγουρα δεν φαντάζονταν έτσι.

    Είχε φροντίσει για την πορεία της ο ακριβοπληρωμένος Τζώνη Καλημέρης.



    ΣΧΟΛΙΑ