• LIFE&STYLE

    Τομ Χανκς: Ποιοι πολιτογραφούνται Έλληνες μετά τον ηθοποιό

    • NewsRoom
    Τομ Χανκς

    Τομ Χανκς


    Οικογενειακή πολιτογράφηση στην Ελλάδα φαίνεται πως εξασφάλισε ο χολιγουντιανός ηθοποιός

    Ήταν μόλις ένα μήνα πριν, όταν ο αγαπημένος χολιγουντιανός ηθοποιός Τομ Χανκς εξασφάλισε την τιμητική πολιτογράφηση ως Έλληνας πολίτης, με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός είναι γνωστός λάτρης της χώρας μας, ενώ διατηρεί και σπίτι στην Αντίπαρο, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο μαζί με την οικογένειά του. Ο ίδιος έδειξε πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη, γεγονός που επισφραγίστηκε και από τον λόγο που παρέθεσε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών, όπου έκανε ξεχωριστή αναφορά στην πολιτογράφησή του ως Έλληνας, μιλώντας ταυτόχρονα με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Στα λεγόμενά του, μάλιστα, ο ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω πάει σε πολλά μέρη, αλλά κανένα δεν είναι σαν την Ελλάδα».

    Όπως έγινε γνωστό σήμερα, όμως, η τιμητική πολιτογράφηση δεν θα αφορά μόνο στον ίδιο τον ηθοποιό, αλλά και στη σύζυγό του, ελληνικής καταγωγής Ρίτα Ουίλσον και τα δύο τους παιδιά, Τσέστερ και Τρούμαν. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη και την οποία συνυπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκαλύπτεται ότι στην τιμητική πολιτογράφηση που παραχώρησε η χώρα δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο ο Τομ Χανκς, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά του.

    Υπενθυμίζεται ότι η τιμητική πολιτογράφηση προς τον 63χρονο χολιγουντιανό ηθοποιό και την οικογένειά του αποφασίστηκε ως αναγνώριση της βοήθειας που παρείχαν στα θύματα της θανατηφόρας πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.
    τομ χανκς
    Ρίτα Γουίλσον και Τομ Χανκς

    «Η οικογένεια Χανκς έδωσε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για άμεσες ανακουφιστικές ενέργειες, για την βοήθεια των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές», αναφέρει η απόφαση που υπογράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου και προσθέτει πως, «στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στο φιλανθρωπικό έργο, προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα».

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, η τιμητική πολιτογράφηση, μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που «έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στην χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

    Όπως αναφέρθηκε, ο ηθοποιός μοιάζει εξαιρετικά χαρούμενος με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, γεγονός που εκφράζει με κάθε ευκαιρία. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτησή του στο Instagram, μέσω της οποίας θέλησε να ευχηθεί στους διαδικτυακούς του φίλους για το 2020 ως περήφανος Έλληνας. Συγκεκριμένα, ο Τομ Χανκς ανήρτησε μία φωτογραφία, που δείχνει την σκιά του μπροστά σε ένα άγαλμα και έγραψε: «Ξεκινώντας το 2020 ως Επίτιμος πολίτης της Ελλάδας, χρόνια πολλά».



    ΣΧΟΛΙΑ