• LIFE&STYLE

    Το λάθος που έκανε μία 21χρονη… εκατομμυριούχο

    • NewsRoom


    Η Christine Jiaxin Lee, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ προσπαθώντας να τραπεί σε φυγή  από τη χώρα, λέγεται ότι ξόδεψε εκατομμύρια σε τσάντες και σε άλλα είδη πολυτελείας, αφού είχαν μεταφερθεί  στον τραπεζικό της λογαριασμό 4,6 εκατομμύρια. Η 21χρονη ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά είχαν μεταφερθεί κατά λάθος στον λογαριασμό της ως μια υπερανάληψη τέσσερα χρόνια πριν, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 χρονών.

    money

    Η ίδια είναι φοιτήτρια και συνελήφθη από την αυστραλιανή αστυνομία στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ , όταν είχε στην κατοχή της 3,3 εκατομμύρια. Λέγεται πως η 21χρονη αγόρασε πανάκριβα είδη καθώς εκμεταλλεύτηκε χρήματα από την υπέρογκη ανάληψη. Η Christine Jiaxin Lee εμφανίστηκε στο δικαστήριο μετά από την κατηγορία ότι πήρε ανέντιμα ένα οικονομικό πλεονέκτημα με δόλο και εν γνώσει της ξόδεψε τα κέρδη του οικονομικού εγκλήματος.

    money 2

    Τα αποδεικτικά στοιχεία του δικαστηρίου αποκαλύπτουν πως η συγκεκριμένη κοπέλα έχει διαπράξει αδικήματα σε πολλαπλές περιπτώσεις στο διάστημα μεταξύ του Ιουλίου το 2014 και του Μαρτίου  το 2015 και πως ξέχασε να ειδοποιήσει την τράπεζα ότι δεν είχε δικαίωμα να εισπράξει τα χρήματα.

    money 3

    Το δικαστήριο της επέβαλλε το ποσό των 1,000 δολαρίων για εγγύηση με αυστηρούς όρους. Η Christine Jiaxin Lee, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε στην κατοχή της το διαβατήριο έκτακτης ανάγκης, επειδή είχε χάσει το γνήσιο, δεν θα της επιτραπεί η είσοδος σε οποιοδήποτε διεθνές αεροδρόμιο ή λιμάνι και πρέπει να δίνει αναφορά στην αστυνομία δύο φορές την ημέρα καθημερινά.  Επίσης, δεν επιτρέπεται να κάνει αίτηση για νέο διαβατήριο. Είναι στο τρίτο έτος της σχολής της σαν χημικός μηχανικός, αλλά το τελευταίο έτος της έχει αναβληθεί. Πρέπει να εμφανιστεί ξανά στο τοπικό δικαστήριο στις 21 Ιουνίου.



    ΣΧΟΛΙΑ