• LIFE&STYLE

    Το υπερπολυτελές mega yacht «Dream» του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου στα Σφακιά (pics)

    • NewsRoom


    Το υπερπολυτελές mega yacht ενός εκ των ισχυρότερων Ελλήνων εφοπλιστών αγκυροβόλησε ανοιχτά της χώρας Σφακίων στη νότια Κρήτη.

    Ο λόγος για το mega yacht «Dream» το οποίο ανήκει σε έναν από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας αλλά και του real estate, στον Γιώργο Προκοπίου, ιδιοκτήτη της Dynacom (διαθέτει στόλο με περισσότερα από 60 τάνκερ), της Dynagas LNG Partners και της Sea Traders.

    Το μέγεθος και μόνο του γιοτ προκαλεί δέος, καθώς προσεγγίζει τα 106 μ. και είναι το 36ο σε μέγεθος στον κόσμο.

    Μεταξύ άλλων, διαθέτει έξι ντεκ, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, spa, γυμναστήρια, business και diving centre, 22 καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 44 άτομα ενώ στο πέμπτο ντεκ την παράσταση κλέβει η σουίτα του ιδιοκτήτη με θέα το απέραντο γαλάζιο.

    Ναυπηγήθηκε το 1997, σε τουρκική γιάρδα. Ονομαζόταν «TDI Karadeniz» και πλοιοκτήτρια εταιρεία ήταν η Turkish Maritime Lines. Εκανε κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Είχε μήκος 93 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 180 επιβατών.

    Στο mega yacht έχουν τοποθετηθεί υπερσύγχρονα συστήματα ώστε να μπορεί να ταξιδεύει χωρίς κραδασμούς ακόμη κι όταν υπάρχει θαλασσοταραχή.

    Το interior design ανέλαβαν οι Simone Ciarmoli και Miguel Queda.

    Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του (μάρμαρα, ανοξείδωτος χάλυβας, γυαλί και δέρμα) ενισχύουν την αίσθηση της απλής πολυτέλειας που ήθελαν οι ιδιοκτήτες στο γιοτ τους.

    Δείτε τις φωτογραφίες 



    ΣΧΟΛΙΑ