• LIFE&STYLE

    Το υπερπολυτελές γιοτ των 300 εκατ. που αγκυροβόλησε στη Σούδα (pics)

    Το υπερπολυτελές γιοτ του Εμίρη


    Ένα υπερπολυτελές γιοτ αγκυροβόλησε, το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Σούδας, κάνοντας όλους όσους περνούσαν από το σημείο να εντυπωσιαστούν.

    Το υπερμέγεθες γιοτ προσέγγισε την προβλήτα του λιμανιού και έκανε όλα τα διερχόμενα βλέμματα να στραφούν προς το μέρος του.

    Με αραβικά γράμματα μπροστά και σημαία από το Κατάρ, το γιοτ σταμάτησε στη Σούδα βρίσκεται αγκυροβολημένο εκεί, φυλασσόμενο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ασφάλεια του γιοτ έχει φροντίσει ώστε κανένας περαστικός να μην είναι σε θέση να το πλησιάσει.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του flashnews.gr, το εκπληκτικό αυτό γιοτ ανήκει στον Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, ο οποίος είναι Εμίρης του Κατάρ.

    Ο Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

    Μάλιστα, ο Εμίρης είναι πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, έχει μετοχές στην Παρί Σεν Ζερμέν και ήταν ο βασικός συντελεστής για να αναλάβει το Κατάρ την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2022. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι η συγκεκριμένη ανάληψη έγινε υπό τη σκιά σκανδάλων με δωροδοκίες, που βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα.

    Το υπερπολυτελές γιοτ του Εμίρη/ Φωτογραφία: Flashnews.gr

    Αναφορικά με το κατά κοινή ομολογία εντυπωσιακό γιοτ του Εμίρη από το Κατάρ, πρόκειται για το Al Lusail, μήκους 123 μέτρων, που έχει όλες τις ανέσεις. Πιο αναλυτικά, στο χώρο του γιοτ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σουίτες, γυμναστήριο, πισίνα, σαλόνι ομορφιάς, γκαράζ για πολυτελή μικρότερα σκάφη, κινηματογράφος, BBQ, beach club, χώρο προσγείωσης ελικοπτέρου και πολλές άλλες ανέσεις.

    Το κόστος ενός τέτοιου γιοτ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του flashnews.gr, υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί ότι το γιοτ διαθέτει προσωπικό 56 ατόμων, με 18 καμπίνες.

    Η περιουσία του Αλ Θανί, στο σύνολό της, υπολογίζεται περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το υπερπολυτελές γιοτ του Εμίρη/ Φωτογραφία: Flashnews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ