• LIFE&STYLE

    To facebook μπλόκαρε την Μικρή Γοργόνα της Κοπενγχάγης

    • NewsRoom


    Οι κανονισμοί του facebook φαίνεται να γίνονται όλο και πιο αυστυροί για τους χρήστες, καθώς όπως φαίνεται δεν ανέχεται ούτε καν το γυμνό άγαλμα της Μικρής Γοργόνας της Κοπενγχάγης, όπως αποκάλυψε Δανή πολιτικός που επιχείρησε να ανεβάσει μια φωτογραφία στο προφίλ της.

    Η φωτογραφία αντίκειται στους κανονισμούς περί γυμνού, ήταν το μήνυμα που έλαβε η βουλευτής Μέτε Γκέρσκοφ, όταν επιχείρησε να το ποστάρει, όπως καταγγέλλει ίδια με ανάρτηση στο μπλογκ της: «Οι κανόνες ισχύουν και για φωτογραφίες καλλιτεχνικού ή επιμορφωτικού σκοπού», γράφει χαρακτηριστικά.

    Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που μετέπειτα έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων του Ντίσνεϊ.

    Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι μέχρι πρότινος, σχετικά με τις αναρτήσεις στο facebook, παρέχονταν μόνο αόριστοι περιορισμοί, σχετικά με το τι είδους γυμνό μπορούσε να “ανέβει” από τους χρήστες. Ωστόσο, οι ενημερώσεις τώρα αναφέρουν ρητά, πως απαγορεύεται η πλήρης έκθεση των γλουτών και εικόνες γυναικείου στήθους, εάν περιλαμβάνουν τη θηλή. Οι περιορισμοί αφορούν και το CGI γυμνό, αλλά και δημοσιεύσεις που περιγράφουν σεξουαλικές πράξεις με γλαφυρές λεπτομέρειες.

    Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο απαγόρεψε, επίσης, και την ανταλλαγή γυμνών εικόνων χωρίς τη συγκατάθεση του υποκειμένου.

    Η ιστοσελίδα αναφέρει, ακόμη, πως θα επιτρέψει τις εικόνες από θηλάζουσες γυναίκες ή στήθη μετά από μαστεκτομή. Εικόνες από έργα ζωγραφικής, γλυπτά και γενικότερα από τον χώρο της τέχνης είναι επίσης αποδεκτά.

    Ωστόσο ,κάτι τέτοιο στην προκειμένη περίπτωση με τη  Μικρή Γοργόνα της Κοπενγχάγης,   δεν βλέπουμε να ισχύει.



    ΣΧΟΛΙΑ