• LIFE&STYLE

    Tί τρώμε; Σοκαριστικά βίντεο με κρέατα που έρχονται στο πιάτο μας και αλέθονταν σε… μπετονιέρα

    • NewsRoom


    Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης με κωδική ονομασία “Opson V”, που πραγματοποίησε η Interpol και η Europol σε 57 χώρες ανά τον κόσμο. Σε αυτή την μεγάλη ενέργεια των αστυνομικών αρχών κατασχέθηκαν 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων, μεταξύ των οποίων εντόσθια κοτόπουλο στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό.

    Ανατριχιαστικά είναι τα βίντεο από τον διατροφικό εφιάλτη που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Όπως θα δείτε, άλεθαν τρόφιμα ακόμα και σε μπετονιέρα.

    Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol βρέθηκαν εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειϊκό χαλκό και κρέας πιθήκου.

    Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σ’ όλο τον κόσμο και οι έρευνες συνεχίζονται, προσθέτει η Intepol, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των συλληφθέντων.

    Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοείου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από souper- market.

    Σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ (Σουδάν).

    Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές βαμμένες με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση, εξηγεί η Interpol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λιόν (Γαλλία).

    Στην Ταϊλάνδη πάλι η αστυνομία εντόπισε ένα ολόκληρο κύκλωμα, αφού πρώτα συνέλαβε ένα πρόσωπο που μετέφερε παράνομα 4 τόνους κρέατος από την Ινδία. Εν συνεχεία οι αρχές κατέστρεψαν 30 τόνους βοδινού και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση το οποίο και επρόκειτο να πωληθεί από super market.

    Στις χώρες όπως η  Ουγγαρία, η Λιθουανία, το Τόγκο και η Ζάμπια, βρέθηκαν υπέρογκες ποσότητες νοθευμένης σοκολάτας αλλά και γλυκών καθώς και ποσότητες αλκοόλ οι ετικέτες των οποίων είχαν παραποιηθεί και θα προορίζονταν για παιδιά.

    Από τη λίστα φυσικά δεν λείπει και η Ελλάδα όπου και βρέθηκαν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία παράνομα εργοστάσια που παρήγαγαν νοθευμένο αλκοόλ, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν περισσότερες από 7.400 φιάλες με ψεύτικες ετικέτες.



    ΣΧΟΛΙΑ