• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Nidodileda: Το ελληνικό brand που θα σε ντύσει σαν νεράιδα της μυθολογίας

    Τόνια Μητρούδη, σχεδιάστρια και ιδρυτής της Nidodileda


    Nidodileda… αν καταφέρεις να το προφέρεις σωστά, δεν το ξεχνάς ποτέ!

    Σύμφωνα με τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, η λέξη Nidodileda (Nido di leda) συμβολίζει τη «φωλιά της Λήδας», από τον γνωστό μύθο των αδερφών Διοσκούρων. Από εκεί πήρε την έμπνευσή της και η Τόνια Μητρούδη, το ταλέντο πίσω από το ιδιαίτερο αυτό ελληνικό brand, τόσο για τις δημιουργίες της όσο και για το όνομα της εταιρίας της.

    Όπως έχει αναφέρει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της, «Ως ένθερμη υποστηρίκτρια και οπαδός της μυθολογίας μας, δεν άργησα να εμπνευστώ το όνομα Nidodileda. Η ιστορία των Διόσκουρων, των δίδυμων γιων του Δία και της Λήδας, η αγάπη που μοιράστηκαν επί Γης και η ανταμοιβή τους με τον αστερισμό τους Nidodileda -κατά τον Δάντη… Όντας λοιπόν δίδυμη με συγκίνησε η ιστορία τους και πολύ γρήγορα μπήκε στη ζωή μου».

    Η Nidodileda δημιουργήθηκε το 2012, όταν η σχεδιάστρια και ιδρυτής της εταιρίας αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της επωνυμία ρούχων, βασισμένη στην αρχή του να φορά κανείς ρούχα που τον κάνουν να νιώθει ελευθερία και αυτοπεποίθηση. 

    Ο πυρήνας του brand βρίσκεται στα χειροποίητα ρούχα, φτιαγμένα από υφάσματα υψηλής ποιότητας, και στη «μάχη» της δημιουργίας μιας bohemian, ελεύθερης και θηλυκής κοινότητας. Οι αξίες και το όραμα της Nidodileda περιστρέφονται γύρω από την αίσθηση της ελευθερίας και της έντονης θηλυκότητας.

    Αποτέλεσμα εικόνας για Τόνια Μητρούδη
    H Τόνια Μητρούδη

    «Τα ρούχα μου θα τα χαρακτήριζα θεατρικά. Αυτό που τα κάνει πιο ιδιαίτερα ειναι το μπέρδεμα των υφασμάτων, των υφών και της αίσθησης που σου βγάζουν. Είναι νεανικά αλλά και απόλυτα γυναικεία, αέρινα και boheme. Και κυρίως βολικά για όλες τις ώρες της μέρας», είχε πει η Τόνια Μητρούδη στη HuffPost Greece.

    Η Τόνια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε μέχρι τα 17 της χρόνια και στη συνέχεια ήρθαν οι σπουδές της πάνω στη διαφήμιση στην Αθήνα. Αργότερα, βρήκε τον δρόμο της στο Μιλάνο, όπου και σπούδασε σχέδιο μόδας και αργότερα στην Ισπανία, όπου τελείωσε image making, styling, κινηματογράφο και χρωματολογία.

    Τα ρούχα της Nidodileda

    Αν κάτι μπορεί να χαρακτηρίσει τις δημιουργίες της Nidodileda, αυτό είναι η λέξη ιδιαίτερες. Η δαντέλα, η διαφάνεια και οι παγιέτες είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία σε όλες τις κολεξιόν, ενώ το boho στιλ και τα εντυπωσιακά print κάνουν όποια φοράει τα ρούχα του brand να παραπέμπει σε σύγχρονη νεράιδα.

    Η φετινή καλοκαιρινή κολεξιόν θα σας μαγέψει. Αέρινα, boho φορέματα, στολισμένα με παγιέτες ή δαντέλα, μαγιό με ιδιαίτερα κοψίματα και εντυπωσιακά κιμονό, όλα συνθέτουν τη φιλοσοφία της Nidodileda και την ιδέα της ελευθερίας.

    Βρείτε τα κομμάτια του brand στο online κατάστημα www.nidodileda.com, στο Instagram και στο Facebook.



    ΣΧΟΛΙΑ