• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    3rd Floor: Ποια είναι η σχεδιάστρια πίσω από το ελληνικό brand κοσμημάτων που αγαπήσαμε

    • NewsRoom


    «Διάλεξε μια δουλειά που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου».

    Αυτό είναι το ρητό που χαρακτηρίζει απόλυτα την Ελένη Παπασταύρου, τη δημιουργό του ελληνικού brand κοσμημάτων 3rd Floor Jewels. Γεννημένη στην Αθήνα, η ίδια έμαθε να αγαπά τη μόδα και κάθε τι συνυφασμένο με αυτή, όταν σε πολύ μικρή ηλικία η μητέρα της, μοδίστρα στο επάγγελμα, την «μύησε» στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας.

    Έχοντας ζήσει 10 χρόνια στην Κένυα, η σχεδιάστρια και ιδρύτρια του brand, ασπάστηκε τη φιλοσοφία των κατοίκων της κι έμαθε να αγαπά την τέχνη του χειροποίητου. Η επιστροφή στην Ελλάδα, τη βρήκε να ασχολείται – περισσότερο για χόμπι – με τη δημιουργία κοσμημάτων. Όσο πιο βαθιά όμως έμπαινε στον κόσμο του κοσμήματος, τόσο μεγάλωνε η ανάγκη της να τελειοποιήσει τις δημιουργίες της και να μάθει αυτή την υπέροχη τέχνη, όσο καλύτερα μπορούσε.

    Επάνω σε ένα χειροποίητο, ξύλινο τραπέζι, δίπλα σε ανθρώπους που ζούσαν από αυτά που έφτιαχναν τα χέρια τους, έφτιαξε το πρώτο της κόσμημα. Το 2013, ιδρύει 3rd Floor και από εκείνη την ημέρα, όπως περιγράφει η ίδια, δεν δουλεύει, αλλά κάνω αυτό που αγαπά.

    Χαρακτηριστικό της 3rd floor είναι η γεωμετρία και η αρχιτεκτονική προσέγγιση. Καθαρές γραμμές και λιτά σχέδια που εντυπωσιάζουν, χωρίς όμως να «φωνάζουν». Η ίδια γραμμή έχει ακολουθηθεί και για τις πιο μοντέρνες συλλογές, όπως η «Tag Collection», με μόνη διαφορά τα έντονα χρώματα και τις ποικίλες, άλλοτε fun και άλλοτε πιο σοβαρές.

    «Πιστεύω ότι το κόσμημα είναι ίσως το σημαντικότερο των αξεσουάρ. Είναι σαν το τελευταίο κομμάτι ενός πάζλ, πριν την ολοκλήρωσή του», έχει αναφέρει η σχεδιάστρια σε παλαιότερη συνέντευξή της. Και οι δημιουργίες της το αντικατοπτρίζουν απόλυτα.

    Τις δημιουργίες της θα βρείτε στη Λεωφόρο Ηρακλείου 320 & Παρνασσού 1, 3ος Όροφος, στη Νέα Ιωνία καθώς και στο 3rdfloor.gr



    ΣΧΟΛΙΑ