• LIFE&STYLE

    Στα άδυτα των ISIS: Τα υπόγεια μυστικά περάσματα που τους καθιστούν αλώβητους (photos)

    • NewsRoom


    Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για εξόντωση της τρομοκρατικής κοινότητας των ISIS, είτε μέσω εναέριων επιθέσεων των Αμερικανικών δυνάμεων, είτε μέσα από επιθέσεις εδάφους από την Ιρακινή κυβέρνηση και των Κούρδων στρατιωτών, οι ISIS ξέρουν πάντα τον τρόπο να επιβιώνουν.

    Αυτό που τους κρατάει ακόμη ζωντανούς είναι η δημιουργία υπόγειων διαδρομών ( tunnels ) που τους επιτρέπει να  κινούνται ασφαλέστερα καθώς βρίσκονται κάτω από την γη. Το χτίσιμο, τέτοιων “κρυψώνων” στις περιοχές που ελέγχουν, αποτελεί τελετουργικό της τρομοκρατικής ομάδας και είναι μια “τακτική” που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Τα συγκεκριμένα οχυρά κρατούν ασφαλή την ομάδα από διάφορες εναέριες επιθέσεις, καθώς τους δίνουν και την δυνατότητα να κινούνται υπόγεια και σχετικά ελεύθερα στις περιοχές ελέγχους τους. Παρόμοια συστήματα tunnels έχουν βρεθεί κατά μήκος της χώρας του Ιράκ, περιοχές στις οποίες κατά το παρελθόν η ομάδα των Isis είχε διωχθεί. Παρακάτω θα δούμε φωτογραφίες από κάποια tunnels των Isis κάτω από την πόλη Sinjar του Ιράκ.

    Τα υπόγεια τούνελ συνήθως συνδέουν υπογείως τα σπίτια της πόλης, με αποτέλεσμα να μπορούν ξεφεύγουν ευκολότερα από τις επιθέσεις.

    Αυτά τα tunnels μπορεί να σκορπίσουν τον θάνατο ακόμη και μετά την αποχώρηση των Isis αφού πάντα τα φτιάχνουν έτσι ώστε να είναι συγχρόνως και παγίδες για τους εισβολής.



    ΣΧΟΛΙΑ