• LIFE&STYLE

    Τα χριστουγεννιάτικα δώρα που κάνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

    • NewsRoom
    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Ο Γουόρεν Μπάφετ, μπορεί να είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο, με περιουσία περίπου 82,5 δισ. δολάρια, όμως δεν ξεχνά να κάνει δώρα στους αγαπημένους του τις μέρες των γιορτών.

    Από σοκολατάκια και φορέματα μέχρι και μετοχές αξίας 10.000 δολαρίων προσφέρει ο CEO της Berkshire Hathaway στα αγαπημένα του πρόσωπα.

    Σύμφωνα με το Business Insider, αυτά είναι τα δώρα που επιλέγει τις τελευταίες δεκαετίες ο Μπάφετ:

    Χριστουγεννιάτικες κάρτες και σοκολάτες

    Ο Γουόρεν Μπάφετ στέλνει κουτιά με γλυκά και σοκολάτες από την See’s Candies, μια από τις καλύτερες επενδύσεις της Berkshire, συνοδευόμενα από κάρτα με τις θερμότερες ευχές του δισεκατομμυριούχου.

    Φορέματα

    Ο Γουόρεν Μπάφετ σύμφωνα με το CNBC, τη δεκαετία του 1960 συνήθιζε να πηγαίνει στο κατάστημα ρούχων Topps, ένα κατάστημα με φορέματα στην Ομάχα, απ’ όπου και κατάγεται, έδινε σε μια υπάλληλο του καταστήματος μία λίστα με όλα τα μεγέθη που φορούσαν οι γυναίκες της ζωής του, και η πωλήτρια διάλεγε τα φορέματα.

    Μετρητά και μετοχές

    Παλιότερα έδινε 10.000 δολάρια μετρητά σε ένα φάκελο. Όπως, όμως, ήταν φυσικό οι παραλήπτες του απίστευτου αυτού δώρου το σπαταλούσαν αμέσως, και έτσι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σκέφτηκε να μη μοιράζει μετρητά αλλά μετοχές αξίας 10.000 δολαρίων, από εταιρείες όπως η Coca Cola και η Wells fargo!



    ΣΧΟΛΙΑ