• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας και καλό μήνα!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος: Δεν είμαι τέως ή πρώην αλλά ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος μίλησε εχθές στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Ιστορίες» και ήταν πραγματικά χειμαρρώδης. Αυτό που αρχικά, ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός πως δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στην ελληνική πολιτική διότι όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν ξέρει τη δουλειά του πολιτικάντη».
    2. Ποδαρικό με… φοροκαταιγίδα κάνει ο Ιούνιος – Όλες οι αλλαγές. Ποδαρικό με αυξήσεις φόρων κάνει ο Ιούνιος. Με το «καλημέρα», θα πληρώνουν όλοι υψηλότερο ΦΠΑ παντού, αλλά θα δούνε και λιγότερα λεφτά στην τσέπη οι εργαζόμενοι λόγω αύξησης της παρακράτησης. Από σήμερα αυξάνεται ο φόρος και στην μπύρα, στη συνδρομητική τηλεόραση και στα ΙΧ.
    3. ΕΚΑΣ: Νέα «σφαγή» για τους συνταξιούχους. Επιτάχυνση της σταδιακής κατάργησής του ΕΚΑΣ ή αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων για φέτος, ώστε να το χάσουν περισσότεροι συνταξιούχοι (με τα εισοδηματικά του νόμου το χάνουν πάνω από 90.000) ζητούν οι δανειστές προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 100 εκατ. ευρώ που δημιουργείται από την απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από την υποχρέωση να επιστρέψουν τα αναδρομικά.
    4. Μεγάλη ανησυχία για το Mega: Δεν κατατέθηκαν τα 3 εκατ. ευρώ στο ταμείο -Χωρίς δελτίο ειδήσεων και απόψε. Δύσκολη εξελίσσεται πλέον η κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καθώς οι μέτοχοι της εταιρείας παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας δεν κατέθεσαν το πόσο των 3 εκατ. ευρώ που είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.
    5. Έκρηξη των “λουκέτων”, +46% στο 5μηνο. Χθες η εταιρεία ΑΣΤΥ ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου, οδηγώντας περισσότερους από 150 εργαζόμενους στον δρόμο. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική εταιρεία που αποφάσισε να κατεβάσει ρολά λόγω της οικονομικής κατάστασης και της αδυναμίας της να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
    6. Γκρίζες ζώνες παρά την τροπολογία – «απολογία» για τις offshore των υπουργών. Την τροπολογία με τη νέα διατύπωση της διάταξης για τη (μη) συμμετοχή υπουργών, βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρίες στο εξωτερικό αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση, ολοκληρώνοντας την υποχώρησή της σε ένα θέμα, που εξέπληξε τους πάντες δυσάρεστα και έπληξε το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς.
    7. PwC: Αισιόδοξοι οι εκκολαπτόμενοι ηγέτες των οικογενειακών επιχειρήσεων. Οι επόμενοι ηγέτες των μεγάλων οικογενειακών επιχειρήσεων διαθέτουν το δίχως άλλο φιλοδοξίες, είναι άριστα προετοιμασμένοι και θέτουν στόχους – τόσο προσωπικούς όσο και εταιρικούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/aftes-ine-i-pente-idisis-pou-prepi-na-xerete-prin-anixoun-i-agores-7/49924

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/opap-ote-pireos-ke-ektinaxi-tou-tzirou-sto-cha/49898



    ΣΧΟΛΙΑ