• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. «Φαβέλα» η Ειδομένη που θα άδειαζε το… Πάσχα. Ξεκίνησε ως ένας χώρος προσωρινής διαμονής, για να μετατραπεί σε διάστημα ενενήντα ημερών σε μια φαβέλα με χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές να αγωνιούν για την επιβίωση τους.
    2. Τσακαλώτος στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε στην αρχή του τέλους. Η συνεδρίαση τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έγινε χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άρχισε με την φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου «είμαστε στην αρχή του τέλους», μια φράση την οποία ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πολλές φορές.
    3. Τέλος η εθνική ανεξαρτησία. Κόφτης είτε με Προεδρικό Διάταγμα είτε αυτομάτως στη 1η Ιουνίου. Αυτό ήταν. Η χώρα απώλεσε και επίσημα την εθνική της ανεξαρτησία. Ο κόφτης δαπανών αποφασίστηκε ότι εάν δεν ορίζεται με προεδρικό διάταγμα τότε θα γίνονται περικοπές δαπανών αυτοδικαίως. Για την ακρίβεια ο “κόφτης” δαπανών κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή.
    4. Σόιμπλε: Ελάφρυνση του χρέους, αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές. Θετικός απέναντι στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά μόνο μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017, φέρεται να είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η Handelsblatt.
    5. Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της ΔΑΠ παρά τη διάσπαση. Πρωτιά της ΔΑΠ καταγράφηκε στις φοιτητικές εκλογές παρά τη διάσπαση της φοιτητικής παράταξης. ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ πρωτοπορία, η οποία ουδέποτε είχε εμφανιστεί στις φοιτητικές εκλογές, κατέβηκαν ξεχωριστά σε 87 σχολές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα παρά το γεγονός ότι υπάρχει διάσπαση μετά το «ξήλωμα» της νεολαίας και την προσπάθεια επανίδρυσης του από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΔΑΠ καταλαμβάνει για 30η χρονιά την πρώτη θέση.
    6. Έως και τριπλάσιος ΕΝΦΙΑ παρά τη μείωση στις αντικειμενικές. Όχι μόνον δεν καταργήθηκε τελικά ο ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν μειώνεται επειδή μειώθηκαν το καλοκαίρι οι (εξωπραγματικά υψηλές ακόμη) αντικειμενικές, αλλά τελικώς… αυξάνεται και αναδρομικά! Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, ειδικά για όσους έχουν διαμερίσματα, μετά την αναθεώρηση των συντελεστών στον συμπληρωματικό φόρο.
    7. Συναγερμός για τον ιο Ζίκα: Θα φτάσει και στην Ευρώπη το καλοκαίρι – Κινδυνεύει και η Ελλάδα. Συναγερμό για την Ευρώπη όσον αφορά το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων του ιού Ζίκα που ευθύνεται για μικροκεφαλία σε νεογέννητα σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/afentiko-tis-eurobank-etimazete-na-ependisi-pano-apo-1-dis-dolaria/46476

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/v-pireos-o-trifon-alexiadis-ke-katarameno-ktirio-tou-kerani/46262



    ΣΧΟΛΙΑ