• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Εξαθλίωση στους καταυλισμούς μεταναστών στον Πειραιά. Σχεδόν δύο εβδομάδες έχουν πέρασει από τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, κατά τις οποίες σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ο Πειραιάς θα εκκενώνονταν από τους μετανάστες και πρόσφυγες.
    2. Τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ «μάχονται» για μια καλύτερη… πιάτσα! Δείτε ποιοι πρωτοστατούν. Να αρθούν οι αυστηρές χωροταξικές προϋποθέσεις και να επιτρέπονται οι «πιάτσες» εκδιδόμενων προσώπων πιο κοντά σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και άνω ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Αννέτα Καββαδία.
    3. Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν έχουμε επενδύσει στην αποτυχία. Το αίτημά του για εκλογές, προκειμένου να φύγει το συντομότερο «η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το μείγμα πολιτικής που περιλαμβάνει η συμφωνία, αλλά και γιατί καθυστέρησε τη συζήτηση για το χρέος.
    4. Ο Φίλης συνεχίζει τις παλινωδίες στην Παιδεία. Ποιοι αντιδρούν λίγο πριν τις Πανελλαδικές; ο ένα μέτωπο μετά το άλλο ανοίγει στην παιδεία από τις παλινωδίες του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη. Η αποδόμηση της παιδείας, μάλιστα, οδήγησε την ΟΛΜΕ να απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις Πανελλαδικές. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σκληρή κριτική για τις δηλώσεις Φίλη για τα ολοήμερα από σχολείο της Αργυρούπολης ενώ η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματική και συνεπώς παράνομη τη μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.
    5. Πόσα περισσότερα θα πληρώσουν οι αγρότες. Ριζικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών θεσπίστηκαν με το φορο -ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει από τους θεσμούς την έγκριση για να επαναφέρει το αφορολόγητο όριο στο αγροτικό εισόδημα, το οποίο μετριάζει τις επιβαρύνσεις από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
    6. Δανειστές: Αν θέλετε δόσεις, αποδείξτε πρώτα ότι πληρώνετε τα “φέσια”. Οι θεσμοί  -σύμφωνα με πληροφορίες-  έχουν κάνει σαφές στο διαπραγματευτικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση “ακέραιη”, αλλά  “σπασμένη” σε υπό-δόσεις  και συνδεδεμένη με προαπαιτούμενα.
    7. Κάννες 2016: Διαμάντια, κορίτσια και… ταινίες. Μπαίνεις σε ψάχνουν. Κυκλοφορείς σε ψάχνουν. Μοιάζεις περίεργος σε ψάχνουν. Κάποιος είπε-μετά το  ατελείωτο και βασανιστικό ψάξιμο- «αυτό δεν είναι  φεστιβάλ είναι  σεξουαλική κακοποίηση»! Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Οποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά. Εν ολίγοις, δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών. Εδώ που τα λέμε  κάθε επισκέπτης αισθάνεται κάτι σαν ήρωας!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ta-5-pio-simantika-gegonota-pou-prepi-na-gnorizete-prin-anixoun-i-agores/44631

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-wall-street-journal-exigi-giati-o-alexis-den-ine-kalos-diapragmateftis-eno-tou-dini-ke-simvoules/44687



    ΣΧΟΛΙΑ