array(0) {
}
        
    
Menu
0.17%
Τζίρος: 172.51 εκατ.

Wall Street: Άλμα 9% για τη Paramount μετά την αντιπροσφορά για τη Warner, νέα βουτιά για Netflix

Life & Style

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα με τη Στεφανία Λυμπερακάκη (video)

Η Στεφανία Λυμπερακάκη με τους χορευτές
Comments

Στον τελικό της Eurovision 2021 προκρίθηκε η Ελλάδα με τη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) και το τραγούδι «Last Dance», που ξεσήκωσε τους Ευρωπαίους.

Το «Last Dance» είναι μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ τα ρούχα της τραγουδίστριας επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος.

Η 18χρονη Stefania είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στην Eurovision.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ευρηματική σκηνοθετική ιδέα του Φωκά Ευαγγελινού, η οποία περιελάμβανε προηγμένα οπτικά εφέ και τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στον διαγωνισμό της Eurovision, τουλάχιστον σε ζωντανή μετάδοση, με τη χρήση green screen.

Μαζί με την Ελλάδα οι χώρες που προκρίθηκαν για τον τελικό της 22ας Μαΐου είναι οι: Σαν Μαρίνο, Μολδαβία, Ισλανδία, Σερβία, Αλβανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Φινλανδία και Ελβετία.

Στον τελικό θα διαγωνιστούν και οι χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό που είναι οι: Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Κύπρος, Ισραήλ, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ρωσία, Σουηδία και Ουκρανία, καθώς και οι «Big Five» –Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία– όπως και η Ολλανδία, ως διοργανώτρια χώρα.

Η βραδιά του Β’ Ημιτελικού έκλεισε με την ολιγόλεπτη συνέντευξη που έδωσε η Έλενα Παπαρίζου, η οποία ως νικήτρια του διαγωνισμού το 2005 θα είναι μία από τους ερμηνευτές στο πάρτι που θα δοθεί το Σάββατο με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων. Η εμφάνισή τους θα γίνει από την ταράτσα του σταδίου.

Της συνέντευξης προηγήθηκε βίντεο από τη νικητήρια βραδιά της Έλενας Παπαρίζου και όπως είπε η Σαντάλ Γιάνσεν το τραγούδι «My Number One» είναι πλέον από τα διαχρονικά του διαγωνισμού.

https://twitter.com/paparizouhelena/status/1395504200533041159

Η Έλενα Παπαρίζου στη συνέντευξή της θυμήθηκε το άγχος που είχε πριν τον διαγωνισμό, αλλά και τη σιγουριά που ένιωσε μετά τη νίκη της. Αυτό που θυμάται, όμως, πιο έντονα είναι η επιστροφή της στην Ελλάδα, που όλοι τραγουδούσαν το τραγούδι της κρατώντας ελληνικές σημαίες, είπε η νικήτρια του 2005. «Ανυπομονώ να δω τον νικητή. Ας κερδίσει ο καλύτερος», είπε κλείνοντας η Έλενα Παπαρίζου.

https://twitter.com/NeverBeBill/status/1395485976961617922

Διαβάστε επίσης:

Eurovision: Στον τελικό η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού – Ποιες χώρες προκρίθηκαν

Ανοίγουν από σήμερα τα σινεμά – Πρεμιέρα με το οσκαρικό “Nomadland” και άλλες 7 ταινίες

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δήμητρα Κούστα στην πρεμιέρα της Βίσση (video)
Ρομπέρτο Κούστας: Δήλωσε συμμετοχή στη Eurovision ο γιος του Γιάννη Κούστα
Έλενα Παπαρίζου: Εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο
Annabel’s: Η ιστορία του club όπου γιόρτασαν τα γενέθλιά τους τα παιδιά Τσάκου – Κριθαριώτη
Αυγή: Παραιτήθηκε ο διευθυντής Σπύρος Σουρμελίδης
Open: O Νταβιντιάν, o Παπαμιμίκος και τι συμβαίνει πραγματικά στον σταθμό του Ιβάν Σαββίδη
Bvlgari: Το δαχτυλίδι των 180.000 δολαρίων της Ελίζαμπεθ Τέιλορ στον οίκο Christie’s
Γιατί έδιωξαν τη Σύνθια Σάπικα, η ατάκα της Κοσιώνη, το beef Πορτοσάλτε – Αναστασοπούλου, τα νέα ανοίγματα του Κυριακού, τι αγοράζει ο «Λούα – Λούα» και ποιος θα μεταδώσει το Μουντιάλ
Νταίζη Νίκα: Εξόρμηση στο Λονδίνο για τη μικρή αδελφή της Αλεξάνδρας Νίκα
Κατερίνα Καινούργιου: Τι απάντησε στη Νεφέλη Μεγκ για το «αφού εκείνη έμεινε έγκυος δεν θα μείνω στο ράφι»