• LIFE&STYLE

    Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Γεωργούλης: Ενθουσιασμός και instastories (video)

    γεωργουλης

    Αλέξης Γεωργούλης


    Τα πολιτικά του καθήκοντα αναλαμβάνει σήμερα και επισήμως στην πράξη ο -Ευρωβουλευτής πλέον- και κατά κόσμον ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης. Ο ηθοποιός κατέφθασε στις Βρυξέλλες και έσπευσε να βιντεοσκοπήσει την άφιξή του και να ενημερώσει τους θαυμαστές του για το ευτυχές γεγονός.

    Όπως φαίνεται, ο Αλέξης Γεωργούλης είναι ενθουσιασμένος με την εκλογή του ως Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την πρώτη του εμπειρία στις Βρυξέλλες, που ξεκινά. Ο ενθουσιασμός του είναι τέτοιος, που κατέγραψε σε κάμερα τις πρώτες του στιγμές στις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο και τις ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram.

    Η «αναμετάδοση» της επίσκεψης στο Ευρωκοινοβούλιο

    Με αυτό τον τρόπο, οι ακόλουθοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν την ευκαιρία να δουν την προσγείωσή του στη βελγική πρωτεύουσα, τα πρώτα του βήματα στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ ο ηθοποιός δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους θαυμαστές του και για τον καιρό, λέγοντας συγκεκριμένα ότι έχει καλό καιρός, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι συγκρίνεται και με την Ελλάδα. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Αλέξης Γεωργούλης, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέγραφε, συνάντησε ένα φίλο του που ζει στις Βρυξέλλες, με τον οποίο ήπιαν μαζί καφέ στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Σημειώνεται ότι, για να μπει ο Αλέξης Γεωργούλης στη λίστα με τους εκλεκτούς εκλεγμένους του λαού, προσπέρασε πέντε πρώην υπουργούς, έναν βουλευτή, μία ευρωβουλευτή, πολλά επιφανή στελέχη και βεβαίως τη Ραλλία Χρηστίδου, στη μάχη του σταυρού στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η εκλογή του γνωστού ηθοποιού δεν αποτέλεσε έκπληξη, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όμως έχει ενδιαφέρον το πώς τα κατάφερε. Για την ακρίβεια βρέθηκε στην πέμπτη θέση, σε ό,τι αφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από έμπειρους και δραστήριους πολιτικούς. Τα βαριά ονόματα που κέρδισε ο κ. Γεωργούλης είναι ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής (8ος), ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης (9ος), οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας (7ος), Λυδία Κονιόρδου (13η), Θεοδόσης Πελεγρίνης (24ος) και Φωτεινή Σκοπούλη (38η, για την οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά). Ξεπέρασε επίσης σε σταυρούς την νυν ευρωβουλευτή του κόμματος, Κατερίνα Κούνεβα (10η), αλλά και τον Πέτρο Κόκκαλη. Επιπροσθέτως, ο ηθοποιός κέρδισε με ευκολία και ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Πάνος Λάμπρου (22ος). Μάλιστα, αρκετές προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει βρέθηκαν αρκετά χαμηλά στην προτίμηση του λαού για εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο Δημήτρης Πλουμπίδης (12ος), ο Αλέξανδρος Νικολαίδης (15ο), ο Ρος Ντέιλι (17ος), ο Νίκος Γραικός (19ος).

    Ο κ. Γεωργούλης πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται από το λαό και αποκτά μια πολιτική θέση.

    Την προηγούμενη φορά που είχε κερδίσει την ψήφο των πολιτών ήταν ως δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν παρουσιαζόταν τις περισσότερες φορές στο συμβούλιο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο θέμα και ο ηθοποιός να αναγκαστεί να παραιτηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ