• LIFE&STYLE

    Στη Συνέντευξη Τύπου των Scorpions και Alice Cooper πριν τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ

    Συνέντευξη Τύπου Scorpions & Alice Cooper στο Public Συντάγματος

    Συνέντευξη Τύπου Scorpions & Alice Cooper στο Public Συντάγματος


    Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι Scorpions και ενώνουν δυνάμεις με τον Alice Cooper αυτή τη φορά, για μια επική συναυλία που θα αφήσει ιστορία, την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

    Λίγα 24ωρα πριν την πολυαναμενόμενη συναυλία, που διοργανώνει η Robin4arts σε συμπαραγωγή με την Christmas Theater, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο Public Συντάγματος, με τους θρύλους της ροκ να δίνουν το «παρών» και να δηλώνουν ενθουσιασμένοι για την επιστροφή τους στην Αθήνα.

    Έτοιμος να ροκάρει την Αθήνα ξανά, ο frontman της μπάντας, Κλάους Μάινε (Klaus Meine) δήλωσε ότι όλοι ανυπομονούν να παρουσιάσουν στο κοινό το νέο τους σόου και τραγούδια από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Rock Believer» μαζί φυσικά με τα κλασσικά και αγαπημένα, που όλοι έχουμε αγαπήσει.

    Με τη σειρά του, ο Alice Cooper, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον Desmond Child και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος να παίξει ξανά για το ελληνικό κοινό και αυτή τη φορά με τους Scorpions. Σημειώνοντας, μάλιστα, ότι ο σκοπός της συναυλίας που έδωσαν -για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα- ήταν ιδιαίτερα σημαντικός.

    Ατόφιο ροκ από τους θρύλους

    Ο Άλις Κούπερ υποσχέθηκε ένα δυνατό hard rock σόου με πολύ κιθάρα, τονίζοντας ότι η ροκ μουσική δεν έχει πεθάνει και ούτε πρόκειται να πεθάνει, με τον Κλάους από τη μεριά του να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά, καθώς βλέπει συνεχώς νεαρό κόσμο να πηγαίνει στις συναυλίες του.

    «Είναι τόσο διασκεδαστικό να παίζεις μπροστά σε δύο γενιές και να βλέπεις τόσα παιδιά να τραγουδούν κλασσικά κομμάτια, όπως το ‘Rock you like a Hurricane’ και είμαι σίγουρος ότι και ο Alice βλέπει το ίδιο πράγμα», είπε ο Κλάους.

    Συνέντευξη Τύπου Scorpions & Alice Cooper στο Public Συντάγματος
    Συνέντευξη Τύπου Scorpions & Alice Cooper στο Public Συντάγματος

    Scorpions: «Είναι σαν να γυρίζουμε σπίτι μας»

    Μάλιστα, έφερε στη μνήμη του την ιστορική συναυλία για το MTV Unplugged που έδωσαν στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο το 2013 μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. «Μια εκπληκτική εμπειρία και ένα πανέμορφο μέρος», δήλωσε και τόνισε ότι «Είναι σαν να γυρίζουμε σπίτι μας».

    Όπως είπε, έχουν πολλούς πιστούς θαυμαστές εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που σημαίνει πολλά γι’ αυτούς.

    «Είναι ένα vibe, το ελληνικό κοινό πάντα λατρεύει το σκληρό ροκ, τα σκληρά ροκ τραγούδια, αλλά λατρεύει και τις μπαλάντες. Είναι κάτι στη μουσική. Λένε ότι ‘η μουσική μιλάει’… Είναι ακριβώς αυτό. Υπάρχει μια σύνδεση», πρόσθεσε.

    Φανερώνοντας για ακόμα μια φορά την αγάπη που τρέφει η μπάντα για τη χώρα μας, ο Κλάους αποκάλυψε ότι ένα μέρος της έμπνευσης των Scorpions για το νέο άλμπουμ τους υπήρξε η Ελλάδα, αλλά και η συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Scorpions και Alice Cooper πραγματοποιούν μαζί περιοδεία, καθώς είχαν γυρίσει όλη τη Ρωσία στο παρελθόν, κάτι που ανέφεραν και οι ίδιοι σήμερα.

    Θετικά μηνύματα πίσω από τη ροκ μουσική

    «Ειρήνη, αγάπη, κατανόηση, συγχώρεση», είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν οι Scorpions για να περιγράψουν τη ροκ μουσική, τονίζοντας τα θετικά μηνύματα πίσω από αυτήν.

    Και γι’ αυτό το λόγο, ο Κλάους αποφάσισε να αλλάξει τους στίχους του «Wind of Change», σε συμπαράσταση προς την Ουκρανία. «Δεν ήθελα να ρομαντικοποιήσω τη Μόσχα. Η Ουκρανία περιμένει να ‘αλλάξει ο άνεμος’», δήλωσε.

    Όσο για την περίοδο της πανδημίας, ο Alice Cooper είπε ότι δόθηκε χρόνος στους καλλιτέχνες να γράψουν νέα κομμάτια, καθώς ήταν η μόνη τους διέξοδος. Ακόμη αποκάλυψε ότι ετοιμάζει δύο καινούρια άλμπουμ, ενώ έχει γράψει ένα μιούζικαλ για το Broadway.

    Οι θρύλοι της ροκ είναι εδώ και υπόσχονται να δώσουν μια αξέχαστη συναυλία την Τετάρτη το βράδυ σε μια τεράστια σκηνή 500 τ.μ. που στήνεται αποκλειστικά για το σόου τους. Και δεν αποκλείεται να τους δούμε να μοιράζονται ταυτόχρονα τη σκηνή στο εκρηκτικό live..!

    Διαβάστε επίσης:

    Scorpions και Alice Cooper ροκάρουν στο ΟΑΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ