• LIFE&STYLE

    Σπασμένοι αυχένες, πόδια και οδυνηρά χτυπήματα! Οι αγώνες του Ρίο είναι οι πιο επικίνδυνοι της ιστορίας (video)

    • NewsRoom
    Samir Ait Said


    Είναι τελικά οι αγώνες του Ρίο οι πιο επικίνδυνοι στην ιστορία της διοργάνωσης; Όπως όλα δείχνουν το πιθανότερο είναι πως ναι. Τι και αν οι φετινοί Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, οι σοβαροί τραυματισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει να πλήττουν τους αθλητές.

    Οι διοργανωτές του Ρίο έχουν δεχτεί ήδη σκληρή κριτική, μετά από μια σειρά γεγονότων από σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών, μόλις από το ξεκίνημα του διαγωνισμού.Τα περισσότερα περιστατικά είχαν να κάνουν με αθλητές που υπέφεραν από σπασίματα, χτυπήματα σε αρθρώσεις και λαιμό όπως και άλλα σοβαρά ατυχήματα. Αν και τα περισσότερα ατυχήματα ήταν αναπόφευκτα, ωστόσο πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την φετινή διοργανώτρια χώρα για τις ελλιπείς εγκαταστάσεις στις οποίες προκλήθηκαν τα ατυχήματα.

    Κατά την διάρκεια της ποδηλασίας ανδρών στα 237.5km δρόμου, ο ποδηλάτης Chris Froome, περιέγραψε την διαδρομή ως την πιο σκληρή κούρσα στην ιστορία του διαγωνισμού.

    κούρσα ποδηλασίας

    Μάλιστα, στην ίδια διαδρομή ο Vincenzo Nibali, λίγο πριν το τέλος της κούρσας και αφού συναγωνιζόταν με τον συναθλητή του Sergio Henao για το μετάλλιο, οι δύο αθλητές συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα το σπάσιμο της κλείδας του Nibali.

    Geraint Thomas
    Geraint Thomas, Βρετανός αθλητής Ποδηλασίας Δρόμου

    Road cycling Rio

    Ο Γάλλος αθλητής, Samir Ait Said, διέλυσε στην κυριολεξία το αριστερό του πόδι, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο αγώνισμα της δοκού, στο πλαίσιο του προγράμματος της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

    athlete rio

    Samir Ait Said

    Ο νεαρός αθλητής είχε πολύ άσχημη προσγείωση μετά το άλμα του, με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην ποδοκνημική. Το πόδι του ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που τόσο ο ίδιος, όσο και όσοι το αντίκρισαν σοκαρίστηκαν στη θέα του.

    athlete injurie

    https://www.youtube.com/watch?v=wTkfBM3cgq8

    Μάλιστα, λίγο μετά το τραγικό ατύχημα του Said, οι τραυματιοφορείς, στην προσπάθεια τους να κουβαλήσουν τον αθλητή, έριξαν το φορείο που τον κουβαλούσαν.

    https://www.youtube.com/watch?v=hOsp8a8PMrQ

    Ένα ακόμη τραγικό στιγμιότυπο της φετινής διοργάνωσης ανήκει στην Ολλανδή ποδηλάτισσα Annemiek van Vleuten Hurt. Συγκεκριμένα η αθλήτρια, έπεσε από το ποδήλατο της, όταν αυτό “τούμπαρε” σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη στροφή. Αμέσως μετά, η ίδια μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ διαγνώστηκε με μόλις 3 ελαφρά κατάγματα.

    https://www.youtube.com/watch?v=wnykVEItpSU

    Η Αυστραλιανή ποδηλάτισσα Melissa Hoskins ήταν ιδιαίτερα άτυχη, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό της κατά την διάρκεια προπόνησης της, μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων.

    Rio games

    H Βρετανή αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Ellie Downie, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα της κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγωνίσματος στο έδαφος. Η Downie, ενώ είχε σημειώσει εξαιρετική εμφάνιση στα προηγούμενα αγωνίσματα, παρόλο αυτά στην τελευταία άσκηση δεν κατάφερε να ελέγξει το σώμα της με αποτέλεσμα να προσγειωθεί ανώμαλα, τραυματίζοντας το κεφάλι και τον αυχένα της.

    Gymnastics Women Rio
    Ellie Downie, Βρετανή αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής

    Rio accidents

    Τα ατυχήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Εχθές κιόλας ο Hiroki Ogita, Γιαπωνέζος αθλητής στο άλμα επί κοντώ ανδρών, στην προσπάθεια του να περάσει το κοντάρι, χτύπησε τα γεννητικά του όργανα, ένα ατύχημα που εκτός του πόνου που του προκάλεσε, στοίχισε και την πρόκριση του στον τελικό.

    Οι αθλήτριες στίβου, Abbey D’Agostino των Η.Π.Α και Nikki Hamblin της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι δύο αθλήτριες, ενώ έτρεχαν έπεφταν επαναλλελειμένα στον αγωνιστικό χώρο.

    women run Rio

    rio running

    Βέβαια το εντυπωσιακό του ατυχήματος είναι ότι η μια αθλήτρια βοηθούσε την άλλη, αποδεικνύοντας έτσι το μεγαλείο του αθλητισμού.

    women's 5k Rio

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/olimpiaki-agones-afta-ine-ta-11-pio-tromaktika-atichimata/66953

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/rio-2016-otan-fotografi-vriskonte-sto-sosto-meros-tin-katallili-stigmi/67793



    ΣΧΟΛΙΑ