• LIFE&STYLE

    Σοκαριστικό: Πτώση τιμών έως και 72% στα ακίνητα του Λονδίνου!

    • NewsRoom


    Καθοδική πορεία διαγράφουν οι τιμές των κατοικιών στις περιοχές του Λονδίνου που αποκαλούνται ως η “προνομιακή κεντρική αγορά”, γεγονός που έχει ως συνέπεια, ο μέσος όρος κατοικιών να χάσει το 72% της αξίας του μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με ανάλυση του online μεσιτικού πρακτορείου “eMoov”.

    Η μελέτη, έδειξε ότι οι τιμές σε αυτές τις “προνομιακές περιοχές” του Λονδίνου εμφάνισαν πτώση, έως και 2.000 στερλίνες μέσα σε μια και μονο ημέρα του Σεπτεμβρίου, με το Westminster να πέφτει κατά -6%, το Camden κατά -3%, και το Islington κατά -1%. Η μείωση αυτή είναι αντίθετη με τον γενικότερο μέσο όρο των τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου υπήρξε αύξηση κατά 5%, την ίδια περίοδο.

    Το 6% της πτώσης στο Westminster αντιπροσωπεύει στην πράξη μία απώλεια της τάξης των 65.000 στερλίνων καθ’ όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα.

    london

    Ο διευθύνων σύμβουλος του “eMoov”, Russell Quirk, χαρακτηριστικά ανεφερε ότι δεν περιμένει  η πτώση να συνεχίσει να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς.

    Η έρευνα που πραγματοποιηθηκε τον Σεπτέμβρη, από το μεσιτικους πράκτορες του Savills, εκτίμησε ότι η συνολική προνομιακή αγορά του Λονδίνου θα πέσει κατά 9% μέχρι το τέλος του 2016. Ωστόσο ο Quirk επέμεινε ότι η πτώση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Brexit.

    Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “Αυτή η μείωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Brexit, άλλωστε είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και 1,5 χρόνο”

    brexit

    Ο Quirk τόνισε πως αυτή πτώση που δεν συνάδει καθόλου με το τι γίνεται στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι τιμές των ακινήτων ακολουθούν ανοδική πορεία, ενώ προσέθεσε ότι είναι αποτέλεσμα 3 βασικών παραγοντων:

    1. Προκειται για αποτέλεσμα μία μεγάλης ζήτησης, αλλά μικρής προσφορας ακινήτων, κάτι που εντάθηκε απο τις αυξανομενες ξένες επενδυσεις

    2. Ευθυνη φερουν και οι κυρώσεις για τα τέλη χαρτοσήμου που επιβλήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2015, από τον George Osborne

    3. Επίσης ρολο επαιξε ρόλο και το γεγονος οτι ο Osborne εισήγαγε και μία ακόμη εισφορά τον Απρίλιο του 2016 με ένα νέο πρόσθετο τέλος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Airbnb τρομοκρατεί την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Airbnb αποφάσισε: Το Λονδίνο είναι η πιο δημοφιλής πόλη!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί “βουλιάζουν” από κόσμο τα μαγαζιά ειδών πολυτελείας στο Λονδίνο;



    ΣΧΟΛΙΑ