• LIFE&STYLE

    Σοκ με τον Αντεροβγάλτη του Λονδίνου που έχει σκοτώσει εκατοντάδες κατοικίδια

    • NewsRoom


    Βρέθηκαν 3 αποκεφαλισμένες γάτες στο Νότιο Λονδίνο, μέσα στο σαββατοκύριακο, γράφει η εφημερίδα “The Guardian”. Στα τελευταία 50 περιστατικά, που κατέγραψαν παραπάνω από 150 θύματα, τα οποία βρέθηκαν διαμελισμένα στην πρωτεύουσα, η φιλανθρωπική οργάνωση South Norwood Animal and Rescue Liberty (SNARL) πιστεύει ότι ξεκίνησαν τουλάχιστον πριν εννέα μήνες.

    Η Boudicca Rising, συνιδρυτής της SNARL που έχουν αναλάβει την υπόθεση, πιστεύει ότι οι φόνοι γινόνται μόνο από ένα δράστη. Τα media τον έχουν ονομάσει “Cat Ripper of Croydon” ή “Croydon Cat Killer.”

    Όπως ήταν αναμενόμενο, οι άνθρωποι έχουν τρομοκρατηθεί σε όλο το Λονδίνο. O “Croydon Cat Killer”  είναι ένα από τα πιο “καυτά” θέματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα στο Twitter. Φήμες και κακές γλώσσες λένε οτι ο Συντηρητικός βουλευτής  και υποψήφιος Δήμαρχος του Λονδίνου Zac Goldsmith  ότι θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος των κατοικιδίων.

    london-road

    Ποιος είναι ο Αντεροβγάλτης του Croydon;

    To άτομο πίσω απ’τις επιθέσεις δεν έχει βρεθεί. Η Rising λέει όλοι οι φόνοι μοιάζουν μεταξύ τους, σημάδι τυπικής συμπεριφοράς ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ο Adam Lynes,  εγκληματολόγος του Birmingham City University, λέει οτι ο δολοφόνος πολύ πιθανόν κρατάει μέρη απ’ τα σώματα των θυμάτων του και τα κρατάει σαν τρόπαια.

    Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με τους κατά συρροή δολοφόνους που στοχεύουν ανθρώπους και παίρνουν “τρόπαια” όπως ρολόγια, εσώρουχα, κοσμήματα, ή ακόμα και τα μαλλιά. Μπορεί να είναι η περίπτωση που το άτομο κρατάει τα κεφάλια και τις ουρές (από τις γάτες) ως τρόπαια για να ξαναζεί τη στιγμή.

    Η Amber Lewis και ο γίος της Liam, από κάτω, ήταν οι ιδιοκτήτες του Leo, που ήταν ένα απ΄τα πολλά θύματα του δολοφόνου.

    Πότε και Πού έγινε η πρώτη επίθεση;

    Δεν είναι εύκολο να βρέθει πότε το άτομο πίσω απ’ τις επιθέσεις έκανε την αρχή του. Το Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) και φιλανθρωπικές οργανώσεις καλής διαβίωσης των ζώων γνωρίζουν τουλάχιστον 150 περιπτώσεις παρόμοιας φύσης που φτάνουν πίσω στο 2013, που λένε ότι τα περιστατικά μπορεί ενδεχομένως να συνδέονται μεταξύ τους.

    jack-the-ripper

    Ωστόσο, το υποκοριστικό του “Croydon Cat Killer” προήλθε από το πλήθος των δολοφονιών γατών που έγιναν μεταξύ το Σεπτεμβρίο και Δεκέμβριο του 2015 στο Νότιο Λονδίνο. Τουλάχιστον 7 γάτες βρέθηκαν διαμελισμένες στην περιοχή του Croydon, με παράδειγμα την 9χρονη Missy που την βρήκαν σε ένα φράχτη με το κεφάλι και την ουρά της να λείπουν στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

    Πού αλλού έχουν γίνει επιθέσεις;

    Μπορεί οι περισσότερες επιθέσεις να έχουν γίνει στο Croydon, άλλα βίαιες και θανατηφόρες επιθέσεις γίνονται σε όλη την πρωτεύουσα. Τους τελευταίους μήνες, έχουν βρεθεί πτώματα στην Tottenham and Archway στο Βόρειο Λονδίνο και στο Νότο όπως στο Streatham.

    Η Rising λέει ότι παρόμοιες επιθέσεις έχουν αναφερθεί σε τουλάχιστον 4 περιφεριακές περιοχές το Surrey, το Hampshire, το Bedfordshire, και το Kent και πιστεύει ότι έγιναν από ένα άτομο.

    Αν η Rising έχει δίκιο, αυτό σημαίνει ότι ο “Croydon Cat Killer” έχει χτυπήσει σε τοποθεσίες σε απόσταση πάνω από 60 μίλια (96 χιλιόμετρα) μακριά από το νότιο Λονδίνο, όπως δείχνει ο παρακάτω παρακάτω χάρτης.

    screen shot 2016-04-27 at 10.43.44

    Πόσα κατοικίδια έχουν δολοφονηθεί και συνδέονται με τον Cat Ripper;

    Περισσότερες από 50 έχουν βρεθεί στο Croydon μόνο, αλλά από ότι λεέι η Rising φοβάται ότι οι άριθμοι είναι πολύ μεγαλύτεροι. Επιθέσεις έγιναν και στο Luton μέχρι το Frimley στο Surrey και Farnborough στο Hampshire. Οι επιθέσεις συμβαίνουν εντός τoυ αυτοκινητόδρομου M25 και εξωτερικά από αυτόν. Οι κλήσεις για τέτοια περιστατικά είναι εκατοντάδες.

    Οι γάτες ήταν τα μόνα θύματα;

    Όχι. Έχουν βρεθεί κουνέλια, αλεπούδες και πουλιά δολοφονημένα με παρόμοιο τρόπο.

    Τι μέτρα θα πάρουν οι είδικοί;

    Η RSPCA από την προηγούμενη εβδομάδα συνεργάζεται στενά με κτηνίατρους που έχουν αρχίσει τις έρευνες σε τουλάχιστον 20 υποθέσεις. Ως τώρα έχουν δηλώσει:

    “Η εξέταση των οργάνων που έχουμε συλλέξει, έδειξε ότι τα κεφάλια και οι ουρές φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί από έναν άνθρωπο. Μια ειδική ομάδα συνεργάζεται στενά με την αστυνομία και εξετάζει όλα τα στοιχεία για να δούμε αν υπάρχει περίπτωση σκόπιμης βίας κάτα των ζώων”.

    Η PETA δίνει 5.000 δολάρια ανταμοιβή για όσες χρήσιμες πληροφορίες οδηγήσουν στην σύλληψη του δολοφόνου, ο οποίος παραμένει ακόμα ελεύθερος.

    Ένας εκπρόσωπος της Metropolitan Police δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τις δολοφονίες των κατοικιδίων στην περιοχή Croydon.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/erevna-pou-sokari-i-pachisarkia-exastheni-ti-mnimi/41737

     



    ΣΧΟΛΙΑ