• LIFE&STYLE

    Επανάσταση! Κατεβάστε το Snapchat γιατί θα γίνει η επόμενη τηλεόραση (video)


    Το γεγονός ότι το Snapchat έχει αλλάξει τον τρόπο που τραβάμε φωτογραφίες είναι αδιαμφισβήτητο και πασίγνωστο. Αυτό όμως που είναι λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός ότι το κοινωνικό δίκτυο – σιωπηλά – προετοιμάζεται να αντικαταστήσει μια από τις πιο δημοφιλείς οικιακές συσκευές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: την τηλεόραση!

    Ενώ στην Ελλάδα κυβέρνηση και επιχειρηματίες τσακώνονται για τις τηλεοπτικές άδειες, κάπου αλλού στον κόσμο, αρχίζουν και υλοποιούνται επαναστατικές ιδέες, πολύ μπροστά από την εποχή τους.

    Το πώς είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

    Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της δημοφιλούς εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να εμπλουτίσει τις online υπηρεσίες της με προγράμματα βίντεο με ευρύ περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει από ειδήσεις έως και ψυχαγωγικές εκπομπές αλλά και ριάλιτι.

    snapchat
    Evan Spiegel, ιδρυτής και CEO του Snapchat.

    Η “μαμά” του Snapchat, η εταιρεία Snap Inc., ήδη έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της τη φόρμα αίτησης εργασίας, γεγονός που δείχνει ότι βρίσκεται σε αναζήτηση των κατάλληλων και ικανών ανθρώπων που θα στήσουν και θα στελεχώσουν τις εκπομπές που θα δημιουργήσει. Στις αρμοδιότητες όσων προσληφθούν θα περιλαμβάνονται η επίβλεψη των επεισοδίων κάθε σειράς και εκπομπής, το να σκαρφίζονται ιδέες για τα διάφορα shows αλλά και να δουλεύουν μαζί με τους παραγωγούς. Μάλιστα, τα γραφεία ταλέντων στις ΗΠΑ ήδη συμπεριλαμβάνουν το Snapchat σαν εργοδότη της βιομηχανίας του θεάματος.

    Ωστόσο, οι φιλοδοξίες της Snap Inc. είναι τουλάχιστον υπέρμετρες, καθώς σε βάθος χρόνου στοχεύει να αποτελεί την “de facto πηγή ειδήσεων” για το κοινό της (κυρίως η γενιά του 2000), σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Business Insider μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην εταιρεία.

    Δείτε το trailer μιας παραγωγής του Snapchat σε συνεργασία με την POV (πλατφόρμα ανεξάρτητων τηλεοπτικών παραγωγών στις ΗΠΑ):

    Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει να λανσάρει ανάλογο περιεχόμενο. Την τελευταία φορά, ήταν βέβαια περιορισμένη η διάθεση του “τηλεοπτικού” προγράμματος στους χρήστες της εφαρμογής, όμως, με τη διαφημιστική πίτα να μειώνεται συνεχώς για τις παραγωγές της τηλεόρασης – ακόμα και σε μια τόσο μεγάλη αγορά όπως είναι οι ΗΠΑ – το Snapchat δεν το βάζει κάτω και “δηλώνει” αποφασισμένο να εξελιχθεί από μια πλατφόρμα για “selfies” που λάτρεψαν οι έφηβοι ανά τον κόσμο, σε έναν πανίσχυρο media όμιλο που θα επανεφεύρει  την τηλεόραση!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ουρές για να αγοράσουν το μπουκάλι κονιάκ των 3.000 ευρώ! Η Remy Martin ανοίγει νέα καταστήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Seataci: To οικολογικό luxury yacht των 100 εκατ. δολ. σκίζει τα νερά σαν φάλαινα (εντυπωσιακές εικόνες)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

     



    ΣΧΟΛΙΑ