• Media

    «Σιωπηλός Δρόμος»: Ένα σκοτεινό μυστήριο γεμάτο ερωτήματα που ανυπομονείς να εξιχνιάσεις


    Η μυθοπλασία επιστρέφει σπίτι της!

    Ανέκαθεν το «Μεγάλο Κανάλι» πρωτοστατούσε στη μυθοπλασία, μια παράδοση που σκοπεύει να συνεχίσει και σήμερα με σειρές που ξεχωρίζουν. Η αρχή έγινε με την «Έξαψη» και τους «Σχεδόν Ενήλικες», ωστόσο το βαρύ «πυροβολικό» του σταθμού έχει τίτλο «Σιωπηλός Δρόμος».

    Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου, είχαμε την ευκαιρία να δούμε διαδικτυακά σε avant premiere το πρώτο επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου», της νέας δραματικής σειράς του MEGA που υπόσχεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές.

    Μια υπόσχεση που εκπλήρωσε, καθώς ένα επεισόδιο -αν και πλούσιο, διάρκειας 47 λεπτών- δεν ήταν αρκετό, με την αγωνία και το σασπένς να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και να μην έχεις άλλη επιλογή από το να περιμένεις με ανυπομονησία τη συνέχεια. Άνετα binge-worthy περιεχόμενο -σε περίπτωση που όλα τα επεισόδια του πρώτου κύκλου ήταν άμεσα διαθέσιμα για προβολή, όπως στο Netflix.

    Με την υπογραφή του επιτυχημένου συγγραφικού διδύμου των «Άγριων Μελισσών», Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι μια πρωτότυπη σειρά που πραγματεύεται την απαγωγή 9 μαθητών που προέρχονται από εύπορες οικογένειες.

    Η φαινομενικά ήρεμη ατμόσφαιρα και τα χαμόγελα που επικρατούν στην αρχή γρήγορα σβήνουν, καθώς τα ίχνη του σχολικού τους λεωφορείου χάνονται από προσώπου γης. Την εξιχνίαση της υπόθεσης αναλαμβάνει ο αστυνόμος Νάσος Οικονομίδης (Δημήτρης Λάλος), ενώ η δημοσιογράφος Θάλεια Καρούζου (Πηνελόπη Τσιλίκα), η οποία είναι συγγενής με δύο εκ των εννέα παιδιών, εμπλέκεται και με άλλον τρόπο στην υπόθεση.

    Ο Δημήτρης Λάλος στον ρόλο του Νάσου Οικονομίδη

    Η εξέλιξη αυτή θα φέρει στην επιφάνεια πάθη, μυστικά και ίντριγκες, ενώ όπως αναφέρει η περιγραφή της σειράς, οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες.

    Ήδη από τον τίτλο της, η σειρά σε προϊδεάζει για κάτι σκοτεινό και μυστηριώδες, ενώ από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, δημιουργείται μια επιβλητική ατμόσφαιρα με πλάνα και φωτογραφία που έχουμε συνηθίσει μόνο σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.

    Ο «Σιωπηλός Δρόμος» σε μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση, με τις εντυπωσιακές τοποθεσίες, τη σκηνογραφία και τη μουσική επένδυση από τον μουσικοσυνθέτη Θοδωρή Ρέγκλη να συνδέονται αλληλένδετα μεταξύ τους και να οδηγούν ομαλά την εξέλιξη της πλοκής.

    Οι συγκλονιστικές ερμηνείες του καταξιωμένου και ταλαντούχου καστ ηθοποιών, μικρών και μεγάλων και η κινηματογραφική αισθητική υψηλών προδιαγραφών κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο.

    Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυστηρίων, τις Κυριακές στο MEGA ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι μονόδρομος.

    Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη.



    ΣΧΟΛΙΑ