• LIFE&STYLE

    Σαν σήμερα: Jaws η ταινία που άλλαξε την ιστορία του κινηματογράφου

    • NewsRoom


    Σαν σήμερα, το 1975 βγήκε στους κινηματογράφους το “Jaws”, η ταινία φαινόμενο που άλλαξε την ιστορία του cinema για πάντα. Ο χαρισματικός σκηνοθέτης της, Steven Spielberg, παρουσίασε στο κοινό μια ταινία που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια ταινία με καρχαρίες. Η ταινία έσπασε τα ταμεία, καταφέρνοντας να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbuster στην ιστορία του Hollywood, αφού ήταν η πρώτη ταινία που ξεπέρασε σε κέρδη τα 100 εκατ. δολ.

    Jaws

    Φυσικά την χρονιά του 1975, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την μεγάλη επιτυχία που θα σημείωνε η ταινία. Η ταινία κατάφερε να καθηλώσει τους θεατές της κάνοντας του περισσότερους κολυμβητές να παρατηρούν με διαφορετικό τρόπο την θάλασσα.

    Jaws

    Το σενάριο της ταινίας είναι ξεκάθαρο. Ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας σκοτώνει και κατασπαράζει τους παραθεριστές που κολυμπούν στα νερά του νησιού Amity, ένα φανταστικό τουριστικό θέρετρο της Νέας Αγγλίας. Στη συνέχεια της υπόθεσης οι τοπικές αρχές του νησιού με την βοήθεια ενός βιολόγου της θαλάσσιας ζωής και ενός επαγγελματία κυνηγού καρχαριών, καταφεύγουν στην θάλασσα για να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τον δολοφόνο- καρχαρία.

    Jaws

    Η μεγάλη επιτυχία του Jaws αποδείχτηκε και στα βραβεία των Oscars αφού απέσπασε 3 σημαντικά βραβεία στις κατηγορίες, καλύτερο μοντάζ, καλύτερης μίξης ήχου, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης όπως και μια χρυσή σφαίρα στην ίδια κατηγορία. Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης, ήταν φυσικό επακόλουθο και η κυκλοφορία των επόμενων τριών συνεχειών της “sequels”, αν και δεν κατάφεραν να διαγράψουν ανάλογη πορεία.

    Jaws

    Σήμερα η ταινία προκαλεί το ίδιο ρίγος και ενθουσιασμό που προκαλούσε και την ημέρα που προβλήθηκε 41 χρόνια πριν. Δείτε το trailer της επικής ταινίας παρακάτω:

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/hillary-ke-bill-eftichismeni-pappoudes-gliko-dialimma-ton-clinton-apo-tin-proeklogiki-ekstratia-foto/54751

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/aftos-ine-o-neos-erotas-tou-ametanoitou-kardiokataktiti-charlie-sheen-foto-video/54713



    ΣΧΟΛΙΑ