• LIFE&STYLE

    Ρομπότ-μπάτλερ από τον ιδρυτή του Facebook

    • NewsRoom
    μαρκ ζακερμπεργκ

    Μαρκ Ζάκερμπεργκ


    Όλοι θα θέλαμε ένα ρομπότ για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού μας, να μας βοηθά στο γραφείο, αλλά και να κάνει babysitting στο παιδί μας. Ωστόσο, αυτός που φαίνεται πολύ κοντά στο να δημιουργήσει το πολυπόθητο ρομπότ είναι ο ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ανάρτηση στο προφίλ του, αυτό που θέλει να επιτύχει τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε είναι να αποκτήσει ένα ρομπότ-μπάτλερ!

    Ο μπάτλερ αυτός, τον οποίο ο  Μαρκ τον ονομάζει «βοηθό», θα είναι εκεί για να τον εξυπηρετεί τόσο με το σπίτι, καθώς αναγνωρίζοντας τη φωνή του θα μπορεί να κρατάει την θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο για παράδειγμα, ή να ανοίγει την πόρτα αναγνωρίζοντας τους φίλους του αφεντικού του, όσο και με τη δουλειά. Ο ιδρυτής του facebook όμως, που πρόσφατα έγινε πατέρας, καθώς με τη σύζυγό του Πρισίλα απέκτησαν την μικρούλα Μαξ, θέλει ο μπάτλερ-ρομπότ να τον βοηθά και με το μωρό, δηλαδή να το τσεκάρει όταν ο Μαρκ δεν θα είναι στο ίδιο δωμάτιο και να τον ενημερώνει για το αν χρειάζεται κάτι!

    «Μπορείτε να το φανταστείτε σαν τον Τζάρβις στο Iron Man» έγραψε στο ποστ του, αναφερόμενο στο κόμικ και ταινία της Marvel.

    Θα ξεκινήσει το πρότζεκτ με μια εκτεταμένη έρευνα, έγραψε και καταλήγει: «Πρέπει να έχει πλάκα να προσπαθήσω να το προγραμματίσω για τον εαυτό μου. Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας όσα μάθω τη νέα χρονιά»!

    Τα περασμένα χρόνια, μεταξύ άλλων, ο Ζούκεμπεργκ είχε θέσει ως στόχους να διαβάζει δυο βιβλία το μήνα ή να μάθει να μιλά μανδαρινικά.

    Το ποστ στο προφίλ του Μαρκ Ζούκεμπεργκ

    mark-robot-ai



    ΣΧΟΛΙΑ