• LIFE&STYLE

    Rolling Stones: Απειλούν με μηνύσεις τον Τραμπ για τη χρήση των τραγουδιών τους


    Με νομικές συνέπειες προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ το θρυλικό συγκρότημα Rolling Stones εάν συνεχίσει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους στις συγκεντρώσεις του.

    Σύμφωνα με δήλωση του συγκροτήματος, η νομική του ομάδα ήδη συνεργάζεται με την BΜI, την οργάνωση διαχείρισης δικαιωμάτων, προκειμένου να σταματήσει η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της μουσικής τους. Κατά την τελευταία συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμα, το επιτελείο Τραμπ χρησιμοποίησε το τραγούδι των Stones «Yοu Can’t Always Get What You Want».

    Στην χθεσινή ανακοίνωση οι εκπρόσωποί τους τονίζουν ότι πλέον κρίνεται αναγκαία η λήψη περαιτέρω μέτρων, αφού οι προηγούμενες ανακοινώσεις αγνοήθηκαν. Εξάλλου οι συγγενείς του Αμερικανού τραγουδιστή Τομ Πέτι έγραψαν ένα tweet διαμαρτυρίας για τη χρήση του τραγουδιού «I Won’t Back Down» στην εν λόγω συγκέντρωση.

    «Ο Τραμπ δεν είχε καμία άδεια να χρησιμοποιήσει αυτό το τραγούδι για να προωθήσει μία καμπάνια που αγνοεί πάρα πολλούς Αμερικανούς αλλά και την κοινή λογική. Ο Τομ πίστευε, και εμείς μαζί του, στην Αμερική και στη δημοκρατία, αξίες τις οποίες ο πρόεδρος δεν αντιπροσωπεύει», είπαν οι κληρονόμοι του Πέτι.

    Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016, ο Τραμπ συνέχιζε να παίζει τραγούδια τους με τους Rolling Stones να ανεβάζουν στο Twitter ανακοίνωση με την οποία διαχώριζαν την θέση τους από τον τότε υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Στις αρχές του μήνα το συγκρότημα Village People εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν από τον Τραμπ να μην παίζει τα τραγούδια, «Macho Man» και «Y.M.C.A.» σε καμία από τις ομιλίες του κατά προεκλογική του καμπάνια.



    ΣΧΟΛΙΑ