• LIFE&STYLE

    Ψηφιακό… φακέλωμα; Έρχεται το ηλεκτρονικό διαβατήριο στα κινητά μας

    • NewsRoom


    Τα τελευταία χρόνια τα κινητά τηλέφωνα έχουν αντικαταστήσει ενέργειες που παλαιότερα χρειαζόταν φυσική παρουσία για να τις κάνεις καθώς και πολλά χειρόγραφα έγγραφα. Ένα από αυτά όπως φαίνεται θα είναι στο μέλλον και το διαβατήριο.

    passport-less-travel-eu0216

    Για τη δημιουργία ψηφιακού διαβατηρίου έκανε λόγο η μεγαλύτερη εταιρεία εκτύπωσης τραπεζογραμματίων και διαβατηρίων στον κόσμο, De La Rue. Η De La Rue, εκτός όλων των άλλων ειδικεύεται στην τεχνολογία προστασίας κατά των πλαστών εγγράφων που περιλαμβάνει ολογράμματα.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εταιρεία έχει αρχίσει ήδη να ερευνά την ασφάλεια των δεδομένων στα κινητά τηλέφωνα που θα χρησιμοποιούνταν για τον έλεγχο της μετανάστευσης, ωστόσο, για να προχωρήσει μία τέτοια κίνηση θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις.

    1880_travel

    Για τους ειδήμονες μία τέτοια κίνηση αποτελεί στόχο και σκοπό στο απώτερο μέλλον, καθώς ακόμη βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Εκτός όμως από την ψηφιακή έκδοση του διαβατηρίου, οι ειδικοί κάνουν λόγο και για πολλές ακόμη αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο των ταξιδίων μεταξύ των οποίων είναι το ολόσωμο σκανάρισμα στους επιβάτες αλλά και οι διαφανείς βαλίτσες έτσι ώστε να φαίνονται όλα τα αντικείμενα που έχουν μαζί τους.



    ΣΧΟΛΙΑ