• LIFE&STYLE

    Πριγκίπισσα Σαρλίν: Νοσηλεύεται σε αυτή την κλινική ψυχικής υγείας στην Ελβετία με κόστος €300.000 τον μήνα

    • NewsRoom
    Πριγκίπισσα Σαρλίν

    Πριγκίπισσα Σαρλίν


    Τους τελευταίους μήνες η πριγκίπισσα Σαρλίν δίνει τη δική της μάχη με κάποια άγνωστη ασθένεια, την οποία αρνούνται να κατονομάσουν από το Παλάτι του Μονακό.

    Η 43χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου, μετά την επιστροφή της από τη Νότια Αφρική, εισήχθη σε ειδική κλινική στην Ελβετία. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα πρόκειται για την κλινική πολυτελείας Paracelsus Recovery, μια ιατρική Μονάδα, η οποία απευθύνεται σε αγχώδη άτομα. Το άγχος τους συνήθως προέρχεται από τον τρόπο ζωής τους, με τους ασθενείς της κλινικής να είναι συνήθως μάνατζερ, γνωστές προσωπικότητες και μέλη βασιλικών οικογενειών.

    Άλλωστε, δε θα μπορούσε να μπει στη συγκεκριμένη κλινική όποιος κι όποιος, μιας και το κόστος νοσηλείας ξεπερνά τις 300.000 ευρώ το μήνα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Le Gossip.

    Στην τιμή περιλαμβάνεται και η διαμονή σε ένα από τα πολυτελή διαμερίσματα της κλινικής, τα οποία διαθέτουν μοναδική θέα με όλη τη Ζυρίχη. Φυσικά στη διάθεση του ασθενούς είναι πάντα ένας γιατρός, ένας θεραπευτής, διατροφολόγοι και άλλα μέλη του προσωπικού.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, τα προβλήματα της Σαρλίν ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, όταν και εισήχθη σε κλινική στη Νότια Αφρική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί έξι μήνες δεν μπορούσε να καταναλώσει στέρεα τροφή, ενώ έπινε μόνο υγρά με καλαμάκι με αποτέλεσμα να χάσει παραπάνω από το μισό της βάρος. Όπως ήταν αναμενόμενο ήταν εξουθενωμένη από τα πολλαπλά χειρουργεία, στα οποία υποβλήθηκε. Φήμες έκαναν λόγο για αισθητική επέμβαση, ωστόσο, επισήμως είχε προβλήματα με τα δόντια, το διάφραγμα και τα ιγμόρεια.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το Page Six, η πριγκίπισσα κόντεψε να πεθάνει.

    πριγκίπισσα Σαρλίν

    Παρ’ όλα αυτά, τόσο το Παλάτι όσο και ο σύζυγός της δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες αναφορικά με την ασθένειά της. Ισχυρίζονται ότι η πριγκίπισσα είναι κουρασμένη και χρειάζεται ξεκούραση. Διευκρίνισαν, δε, ότι δεν σχετίζεται η ασθένειά της ούτε με καρκίνο ούτε με κορονοϊό.

    Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, ο πρίγκιπας Αλβέρτος δήλωσε: «Η Σαρλίν ήταν πραγματικά εξαντλημένη. Μια εξάντληση γενική, σωματική και ψυχική. Τόσο πολύ που αποφασίσαμε μαζί, και με τον στενό κύκλο των οικογενειών μας, ότι το καλύτερο θα ήταν να μπορέσει να ξεκουραστεί ήρεμα, εκτός του Μονακό για προφανείς λόγους διακριτικότητας και άνεσης, άρα στο εξωτερικό, ώστε να έχει το χρόνο για μια θεραπευτική αγωγή, που θα της επιτρέψει να αναρρώσει οριστικά».

    πριγκίπισσα Σαρλίν

    Η πιθανότητα αυτοάνοσου νοσήματος, που κατατρώει την υγεία της πριγκίπισσας αποκλείεται, αφού «δεν πάσχει από κανένα σοβαρό και ανίατο νόσημα».

    Παράλληλα ο πρίγκιπας Αλβέρτος τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση του με τη σύζυγό του. «Δεν είναι πρόβλημα που έχουμε ως ζευγάρι. Η σχέση μας με καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει. Θέλω να είμαι σαφής ως προς αυτό. Πραγματικά πρόκειται για τις συνέπειες όλων αυτών των επεμβάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε τους τελευταίους μήνες. Δεν έκανε αισθητική επέμβαση. Ήταν απλώς προβλήματα με τα δόντια, το διάφραγμα και τα ιγμόρεια», επέμεινε ο πρίγκιπας Αλβέρτος.

    πριγκίπισσα Σαρλίν

    Ωστόσο, η κλινική στη Ζυρίχη, όπου φέρεται να νοσηλεύεται η πριγκίπισσα Σαρλίν, δεν ειδικεύεται σε τέτοιου είδους προβλήματα, σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, αλλά σε προβλήματα ψυχικής υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει η ίδια.

    Η πριγκίπισσα Σαρλίν και ο πρίγκιπας Αλβέρτος με τα παιδιά τους, μετά την επιστροφή της από τη Νότια Αφρική

    Διαβάστε επίσης:

    Η πριγκίπισσα Σαρλίν επέστρεψε στο Μονακό ύστερα από 6 μήνες

    Η κλινική, η Αφρική, τα εξώγαμα – Λυγίζουν και οι πριγκίπισσες, το παράδειγμα της Σαρλίν του Μονακό

    Νέες ταινίες στους κινηματογράφους: Ο Οίκος Gucci του Ρίντλεϊ Σκοτ, Disney και 5 ελληνικές πρεμιέρες



    ΣΧΟΛΙΑ