• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Με ελληνικές ρίζες η ονομασία του νέου φιλανθρωπικού τους ιδρύματος

    • NewsRoom
    Μέγκαν Μαρκλ Χάρι Άρτσι

    H Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι με τον γιο τους, Άρτσι


    Τα αποκαλυπτήρια για το νέο φιλανθρωπικό τους ίδρυμα έκαναν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

    Μετά την αποχώρησή τους από την Μεγάλη Βρετανία και την εγκατάλειψη των βασιλικών τους καθηκόντων, το ζευγάρι αφήνει πίσω το όνομα Σάσεξ και το ίδρυμα «Sussex Royal» μετονομάζεται πλέον σε «Archewell».

    Με την ίδια ονομασία θα λειτουργεί και η ιστοσελίδα τους, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής τους δράσης.

    Μέσα από την επίσημη ανακοίνωσή τους, ο Χάρι και η Μέγκαν αποκάλυψαν την πηγή έμπνευσης του ονόματος του γιου τους, Άρτσι Μάουντμπάτεν Ουίνδσορ, από τον οποίο και ονομάστηκε το ίδρυμα.

    Όπως εξήγησαν έχει ελληνικές ρίζες και προέρχεται από την ελληνική λέξη «αρχή»(arche), που σημαίνει «πηγή δράσης».

    «Πριν από το SussexRoyal, ήρθε η ιδέα του arche –η ελληνική λέξη που σημαίνει πηγή δράσης.

    Συνδέσαμε αυτή την ιδέα με την φιλανθρωπική οργάνωση που ελπίζουμε να χτίσουμε μια μέρα και έγινε η έμπνευση για το όνομα του γιου μας.

    Να κάνεις κάτι που να έχει νόημα, να κάνεις κάτι που να έχει σημασία. Το Archewell είναι ένα όνομα που συνδυάζει μια αρχαία λέξη για την δύναμη και την δράση και μια άλλη που θυμίζει τους βαθιούς πόρους που όλοι πρέπει να αντλήσουμε.

    Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το Archewell όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με το νέο εμπορικό σήμα του ζευγαριού κατατέθηκαν στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι σχεδίαζαν να δημιουργήσουν τις δικές τους φιλανθρωπικές και εθελοντικές υπηρεσίες.

    Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης, μια ιστοσελίδα και «υλικά εκπαίδευσης και κατάρτισης« μέσω ταινιών, podcasts και βιβλίων, σύμφωνα με την βρετανική Telegraph.

    Σε απάντησή τους στην Telegraph, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσαν ότι, επί του παρόντος, εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην πανδημία, αλλά νιώθουν «υποχρεωμένοι» να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της νέας τους επιχείρησης.

    Υπενθυμίζεται ότι πλέον ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Λος Άντζελες, όπου η πρώην ηθοποιός ήδη έχει με κάποιον τρόπο επιστρέψει στην καριέρα της, συμμετέχοντας με τη φωνή της στο ντοκιμαντέρ της Disney, «Elephant», το οποίο είναι διαθέσιμο μέσα από την online streaming υπηρεσία, Disney+.



    ΣΧΟΛΙΑ