• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Κόβουν κάθε δεσμό με τα βρετανικά ταμπλόιντ – Τι αναφέρει η επιστολή

    • NewsRoom
    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ


    Τέλος σε κάθε συνεργασία και σχέση με τέσσερα από τα μεγαλύτερα βρετανικά ταμπλόιντ έβαλαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, εξαιτίας της πολυετούς επίθεσης και συκοφαντικής δυσφήμισης που έχουν δεχτεί εκ μέρους τους.

    Με μια επιστολή που απέστειλαν στους εκδότες των «κίτρινων» φυλλάδων The Sun, Daily Mirror, Mirror και Express, το βασιλικό ζεύγος, που πλέον ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν ότι αρνούνται να χρησιμοποιούνται ως «ένα νόμισμα για μια οικονομία των clickbait και της διαστρέβλωσης» και ότι από εδώ και στο εξής θα επικρατεί «μηδενική εμπλοκή».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν εκφράσει την ενόχληση και την δυσαρέσκειά τους για τα συχνά ανακριβή και υπερβολικά δημοσιεύματα που γράφονται καθημερινά εναντίον τους, ωστόσο αυτή τη φορά πήραν την απόφαση να αποκοπούν και επίσημα από τα συγκεκριμένα βρετανικά ταμπλόιντ.

    Στην επιστολή γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να απαντήσουν μελλοντικά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, εκτός κι αν χρειάζεται μέσω του νομικού εκπροσώπου τους.

    «Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα τμήμα των media για πολλά χρόνια έχει επιλέξει να ξεχωρίσει τον εαυτό του από την ανάληψη ευθυνών για ό,τι λένε ή τυπώνουν – ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι είναι διαστρεβλωμένο, ψεύτικο ή αδιάκριτο. Όταν η δύναμη συνδυάζεται με την απουσία ευθύνης, τίθεται σε κίνδυνο η η εμπιστοσύνη στην απαραίτητη αυτή βιομηχανία.

    Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν δει τις ζωές ανθρώπων που γνωρίζουν να διαλύονται χωρίς λόγο εκτός από τα έσοδα που φέρνουν τέτοια αισχρά δημοσιεύματα.

    Δεν το κάνουμε για να αποφύγουμε την κριτική. Τα ΜΜΕ έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ρεπορτάζ και να έχουν άποψη για τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ, καλή ή κακή. Αλλά αυτό δεν πρέπει να βασίζεται σε ψεύδη», αναφέρει η επιστολή.

    Η επιστολή εστάλη την ώρα που η Μαρκλ ετοιμάζεται για τη δικαστική μάχη με την εφημερίδα Mail, την οποία μηνύει για την δημοσίευση μιας προσωπικής επιστολής που έστειλε η ίδια στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, με τον οποίο δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ