• LIFE&STYLE

    Πώς τα νησιά Φίτζι «μαγνητίζουν» τους δισεκατομμυριούχους στην μετά κορονοϊό εποχή

    Προστασία από τον κορονοϊό στον παράδεισο των Φίτζι


    Ενώ η τουριστική βιομηχανία παίρνει ξανά μπροστά σε όλο τον πλανήτη, τα νησιά Φίτζι βρήκαν έναν ασυνήθιστο τρόπο για να προσελκύσουν επισκέπτες, και μάλιστα δισεκατομμυριούχους, που αναζητούν ένα καταφύγιο ασφαλές από τον κορονοϊό.

    Η χώρα του Νότιου Ειρηνικού με τα 300 εξωτικά νησιά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, ο οποίος συνεισφέρει το 40% στο ετήσιο ΑΕΠ.

    Ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι το όραμά του για την μετά-κορονοϊό κοινωνία περιλαμβάνει την σταδιακή επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους δισεκατομμυριούχους που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα.

    Σε μια ειλικρινή ανάρτηση στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ο Φρανκ Μπαϊνιμαράμα έγραψε: «Λοιπόν, ας πούμε ότι είστε δισεκατομμυριούχοι και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ιδιωτικό σας τζετ, να ενοικιάσετε το δικό σας νησί και να επενδύσετε εκατομμύρια δολάρια στα Φίτζι. Εάν έχετε τηρήσει όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και έχετε πληρώσει όλες τις σχετικές δαπάνες, τότε μπορεί να έχετε βρει ένα νέο σπίτι για να ξεφύγετε από την πανδημία μέσα σε έναν παράδεισο».

    Μάλιστα, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι γκρουπ ατόμων κύρους έλαβε άδεια να ταξιδέψει στα Φίτζι. Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, είπε ακόμη ότι 30 άτομα από «πολύ γνωστή εταιρεία» θα φτάσουν σύντομα με ιδιωτικό αεροσκάφος, στην συνέχεια θα πάρουν υδροπλάνο με το οποίο θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, όπου θα μείνουν για τρεις μήνες.

    «Από τη δική μας οπτική, αυτό είναι κάτι που ισορροπεί μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και του επανεκκίνησης οικονομικών μονοπατιών, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσουμε» σημείωσε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος.

    Τα νησιά Φίτζι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια ταξιδιωτική γέφυρα με την Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, ενώ είναι έτοιμα να υποδεχτούν και τουρίστες που φτάνουν με γιωτ, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών στα σκάφη τους εν πλω και στην συνέχεια να δέσουν σε κάποιο νησί.

    Αυτοί οι τουρίστες θα μπορούν να περιηγηθούν στα νησιά, αφού θα έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ