• LIFE&STYLE

    Πως να ξεχωρίζετε τις αυθεντικές ακριβές τσάντες από τις απομιμήσεις τους (photos)+(4 Videos)

    • NewsRoom


    Εσείς μπορείτε να ξεχωρίσετε τις αυθεντικές τσάντες από τις απομιμήσεις τους; Όσο εξοικειωμένες μπορεί να είστε με την μόδα και κυρίως με τις διάσημες ακριβές τσάντες, ωστόσο υπάρχει πλήθος ποιοτικών απομιμήσεων που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε διπλά για το ποια τσάντα είναι αυθεντική και ποια όχι. Μπορεί πολλές από τις διάσημες σταρ να μην έχουν ανάλογο πρόβλημα, καθώς τα καταστήματα από τα οποία τα προμηθεύονται είναι πάντα έμπιστα και ακριβά, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όμως και με τις καθημερινές γυναίκες οι οποίες πάντα μπαίνουν στον πειρασμό της αγοράς μιας οικονομικότερης απομίμησης.

    Η πριγκίπισσα Mary για παράδειγμα η Kim Kardashian η Beyonce και άλλες πολλές, είναι μερικές από τις χιλιάδες φανατικές θαυμάστριες διάσημων τσαντών που στοιχίζουν τις περισσότερες φορές μια περιούσια.

    beyonce

    Μια τσάντα Chanel για παράδειγμα, μπορεί να κοστίζει από τα 4,500 δολ. μέχρι και τα 8,000 δολ. Επομένως δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες πλέον ψάχνουν να βρουν διάφορες εκπτώσεις από τις τσάντες αυτές που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

    Ποια δεν θα ήθελε λοιπόν να αγοράσει μια αυθεντική  ή μια τσάντα του οίκου Balenciaga η οποία είναι πολύ φθηνότερη από την αρχική τιμή της.

    Η πικρή αλήθεια βέβαια είναι ότι συνήθως τέτοιες καλές προσφορές είναι σχεδόν πάντα φτηνές απομιμήσεις.

    Η Alexandra Mills, διευθύνων σύμβουλος της  Brands Exclusive, μας προειδοποιεί και μας ενημερώνει για τους τρόπους που μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις απομιμήσεις από τις αυθεντικές τσάντες πολυτελείας.

    Το μυστικό όπως αποκαλύπτει είναι αρχικά να μην αγοράζουμε τσάντες τις οποίες μπορούμε να τους δούμε μόνο online καθώς με τον τρόπο αυτό δεν έχουμε την δυνατότητα να παρατηρήσουμε τις λεπτομέρειες της τσάντας που μπορούν να αποδείξουν την αυθεντικότητα της.

    Στις περισσότερες απομιμήσεις τονίζει, υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση στο λογότυπο της τσάντας, έτσι ώστε οι εταιρείες των απομιμήσεων να μην κατηγορηθούν για αντιγραφή του λογότυπου των αυθεντικών εταιρειών.

    Ένας ακόμη τρόπος εντοπισμού των απομιμήσεων είναι η παρατήρηση του υλικού και της φωτεινότητας της τσάντας. Για παράδειγμα οι καταναλώτριες πρέπει να παρατηρούν προσεκτικά τα φερμουάρ και τις τσέπες των τσαντών για τυχόν διαφορές με τις αυθεντικές, όπως για παράδειγμα μέσα στις αυθεντικές τσάντες υπάρχει ξανά το λογότυπο της εταιρείας, κάτι που λείπει από τις απομιμήσεις καθώς αυτές δίνουν σημασία περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση της τσάντας.

    Η ίδια συνεχίζει λέγοντας προς πρέπει να δείχνουμε μεγάλη προσοχή και στο ιστορικό των καταστημάτων από τα οποία προμηθευόμαστε τις τσάντες σε περίπτωση που ανάλογων περιπτώσεων εξαπάτησης πελατών. Επομένως για όσους ψωνίζουν κυρίως μέσω διαδικτύου μπορούν να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται αυτές οι εταιρείες για την εύρεση πιθανών ανάλογων ιστοριών.

    Αν και η πλειονότητα των online οικονομικών καταστημάτων είναι συνήθως σε πολύ μακρινές χώρες, όπως αυτές της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας, η ειδικός προτείνει να αποφεύγουμε να κάνουμε τις αγορές μας από τόσο μακρινά μέρη, καθώς είναι πιθανότερο να βγει η αγορά μας αυτή ψεύτικη.

    Ωστόσο υπάρχουν και site, όπως αυτά της Αυστραλίας τα οποία σε περιπτώσεις απάτης σας επιστρέφουν τα χρήματα σας πίσω. Ακόμη τονίζει πως σε περίπτωση απάτης από κάποιο site υπάρχει και το Fair Trading στο οποίο μπορείτε να αναφέρεται την εξαπάτηση σας.

    https://www.youtube.com/watch?v=TxmsVdoZXFU

    Τέλος η ειδικός σημειώνει πως είναι σημαντικό να αγοράζουμε τσάντες και γενικότερα προϊόντα, από καταστήματα που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε. Ακόμη και όταν ψωνίζουμε από online καταστήματα μπορούμε να ελέγχουμε την φήμη που έχει το κάθε κατάστημα και αν κατά πόσο είναι αξιόπιστο. Τέλος, η ίδια σημειώνει ότι η αύξηση των πωλήσεων προϊόντων πολυτελείας μέσω διαδικτύου έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

    https://www.youtube.com/watch?v=e8vF6ihtgPI

     



    ΣΧΟΛΙΑ