• LIFE&STYLE

    Πώς η νέα γενιά του smartwatch Montblanc Summit κερδίζει το στοίχημα


    H πρώτη εκδοχή του smartwatch της Montblanc με την ονομασία Summit κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017, αν και η ιδέα για την είσοδο της εταιρείας στην αγορά των “έξυπνων” ρολογιών υπήρχε ήδη από το 2013. Πλέον, η Montblanc ρίχνει στην αγορά τη δεύτερη γενιά της σειράς Summit, η οποία μοιάζει με την πρώτη εμφανισιακά, αν και διαθέτει μικρότερη κάσα (42 χιλιοστών) και είναι ελαφρώς πιο παχύ.

    Επίσης, το Montblanc Summit 2 επιτρέπει στον καθένα να το προσαρμόσει στο στυλ του, με μία σειρά από διαφορετικά υλικά στην κάσα και στα τελειώματα και δυνατότητα επιλογής μεταξύ 11 διαφορετικών λουριών. Όμως οι αλλαγές σε σχέση με την πρώτη γενιά δεν είναι μόνο αισθητικές. Το Summit 2 διαθέτει περισσότερη μνήμη RAM, που το καθιστά πιο λειτουργικό, μεγαλύτερo αποθηκευτικό χώρο, ενώ είναι το πρώτο smartwatch στην αγορά που χρησιμοποιεί τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 3100, και άρα εκτιμάται ότι είναι ένα από τα πιο “γρήγορα” έξυπνα ρολόγια που κυκλοφορούν. Επίσης, περιλαμβάνει τσιπ NFC για ανέπαφες πληρωμές, ενσωματώνει την εφαρμογή Google Assistant, ενώ παρέχει μία νέα αποκλειστική εφαρμογή της Montblanc, την Timeshifter, που βοηθά στην αντιμετώπιση του jet lag.

    Πρόκειται για ένα πολυτελές έξυπνο ρολόι που κοντράρει στα ίσα το Connected Watch της TAG Heuer, αλλά ακόμα και τα νέα μοντέλα Apple Watch, με την τιμή του να ξεκινά από τα 995 δολάρια.

    Με μικρότερο μέγεθος και ταχύτερο επεξεργαστή, το Summit 2 φαίνεται πιο ελκυστικό από τον προκάτοχό του και πιθανόν να τραβήξει την προσοχή πολλών που θεώρησαν ότι το πρώτο Summit δεν ήταν αυτό που έψαχναν, κυρίως λόγω της μεγάλης κάσας του, που ήταν ασυνήθιστη για smartwatch. Επίσης, οι δυνατότητες προσαρμογής του ανάλογα με τα γούστα του καθενός αναμφίβολα είναι ένα πλεονέκτημα που πολλοί θα βρουν σημαντικό.

    Και θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι, σε αντίθεση με άλλα έξυπνα ρολόγια, η μπαταρία του Summit 2 διαρκεί για μία ολόκληρη μέρα ακόμα και αν το ρολόι έχει ρυθμιστεί να δείχνει μονίμως την ώρα, αντί να “σβήνει” όταν δε χρησιμοποιείται.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Montblanc
    Μοντέλο
    : Summit 2 Smartwatch
    Διάμετρος: 42 mm
    Πάχος: 14,3 mm
    Υλικό κάσας: Ανοξείδωτο ατσάλι (με ή χωρίς τελείωμα DLC) ή τιτάνιο
    Οθόνη:
    AMOLED 1,2 ιντσών
    Αντοχή στο νερό: 50 μέτρα
    Λουρί/Μπρασελέ: Επιλογές από δερμάτινο, λαστιχένιο, νάιλον ή μεταλλικό λουρί

    Τεχνολογικές προδιαγραφές

    Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon Wear 3100 (περιλαμβάνει δευτερεύοντα επεξεργαστή χαμηλής ισχύος για τη λειτουργία ώρας μόνο)
    Μνήμη
    RAM: 1 GB
    Αποθηκευτικός χώρος
    : 8 GB
    Αισθητήρες
    : Παλμών, GPS, βαρόμετρο
    Χρόνος ζωής μπαταρίας: Μία πλήρης μέρα με φυσιολογική χρήση
    Επιπλέον λεπτομέρειες: Σε λειτουργία ώρας μόνο, η
    Montblanc αναφέρει πως η μπαταρία διαρκεί μία εβδομάδα. Διαθέτει τσιπ NFC για ανέπαφες πληρωμές.

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: Από 995 δολάρια
    Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο τώρα στα καταστήματα της
    Montblanc και στο montblanc.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα βήμα… πιο κοντά H&M και IKEA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες υποθέσεις λαθρεμπορίου: Όπλα, πίνακες, αρχαία μέχρι και… κομμάτια απολιθωμένου δάσους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Folli Follie: Τα αδιέξοδα που απειλούν την εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ