• LIFE&STYLE

    Πώς η Μέγκαν Μαρκλ παραβίασε το βασιλικό πρωτόκολλο για ακόμη μια φορά

    • NewsRoom

    Μέγκαν Μαρκλ


    Η δούκισσα του Σάσεξ φαίνεται ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στην βασιλική της ιδιότητα.

    Αν υπάρχει κάτι για το οποίο η Μέγκαν Μαρκλ ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τότε αυτό σίγουρα είναι το γεγονός ότι δεν ακολουθεί πιστά το βασιλικό πρωτόκολλο. Για την ακρίβεια, οι κανόνες που επιβάλλει το παλάτι φαίνεται να μη της αρέσουν ή να μην συμφωνεί πάντα με αυτούς.

    Η σοβαρή παραβίαση του βασιλικού πρωτοκόλλου περί εχεμύθειας

    Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του τελευταίου διαστήματος, μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα που έχει κάνει, είναι ότι η ίδια και ο σύζυγός της «έσπασαν» το βασιλικό πρωτόκολλο περί εχεμύθειας των υποθέσεων του παλατιού και μίλησαν, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την επίσημη επίσκεψή τους στην Αφρική, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, την αναγνωρισιμότητα και τον εξονυχιστικό έλεγχο που γίνεται στις προσωπικές τους υποθέσεις.

    Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι, λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω ντοκιμαντέρ, προκλήθηκε πλήθος αντιδράσεων για την απόφαση αυτή του βασιλικού ζευγαριού να μιλήσει δημόσια για υποθέσεις της οικογένειας.

    Το νέο περιστατικό

    Λίγο αργότερα, η δούκισσα του Σάσεξ έδωσε το παρών στο Φόρουμ One World Summit, όπου, κατά τη διάρκειά του, κλήθηκε από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Κέιτ Ρόμπερτσον, να ανέβει στη σκηνή. Η Μέγκαν Μαρκλ πέρασε ανάμεσα από τον κόσμο, στον κατάμεστο χώρο, όπου διεξαγόταν η εκδήλωση και, καταχειροκροτούμενη, ανέβηκε στη σκηνή. Αμέσως μόλις συνάντησε επί σκηνής την Κέιτ Ρόμπερτσον, η δούκισσα του Σάσεξ έκανε μια κίνηση αντίθετη στο βασιλικό πρωτόκολλο, προκαλώντας νέα δημοσιεύματα και σχόλια γύρω από το όνομά της.

    Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια την πλησίασε και επιχείρησε να υποκλιθεί, ως ορίζουν οι κανονισμοί, όταν κάποιος έρχεται κατά πρόσωπο με μέλος της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με όσα προβλέπει, ειδικότερα, το βασιλικό πρωτόκολλο, η υπόκλιση προς τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ισοδυναμεί με ένδειξη σεβασμού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια παράδοση από τα παλιά.

    To στιγμιότυπο της συνάντησης της Μέγκαν Μαρκλ με την παρουσιάστρια στη σκηνή, πηγή: Daily Mail

    Η παρουσιάστρια θέλησε λοιπόν, υποκλινόμενη να ακολουθήσει τους παγιωμένους κανονισμούς του πρωτοκόλλου. Ωστόσο, η Μέγκαν Μαρκλ δεν την άφησε να ολοκληρώσει την κίνησή της, εμποδίζοντάς την από το να υποκλιθεί. Αντί γι’ αυτό, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι προτίμησε να αγκαλιάσει την Κέιτ Ρόμπερτσον, την οποία, μάλιστα, γνωρίζει και από παλιά, από τότε που η Μέγκαν Μαρκλ ήταν ηθοποιός και δεν αποτελούσε βασιλικό μέλος.

    Παρ’ όλη την αρχική αμηχανία που προκλήθηκε, οι δύο γυναίκες αγκαλιάστηκαν πάνω στη σκηνή σφιχτά και έτσι, για ακόμα μια φορά, η Δούκισσα του Σάσεξ αγνόησε το βασιλικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο κάποιος μπορεί είτε να υποκλιθεί, είτε να κάνει χειραψία με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αγκαλιά.

    Δείτε το σχετικό απόσπασμα, στο οποίο φαίνονται χαρακτηριστικά οι κινήσεις μεταξύ των δύο γυναικών, όταν συναντιούνται στη σκηνή:



    ΣΧΟΛΙΑ