• LIFE&STYLE

    Πώς εμπλέκεται ο YouTuber PewDiePie με την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

    • NewsRoom
    youtuber

    Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε το όνομά του Pewdiepie κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης της επίθεσης σε τζαμί


    Παγκόσμιο σοκ έχουν προκαλέσει οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία με τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής 49 νεκρούς. Το αποτρόπαιο έγκλημα προβλήθηκε σε live μετάδοση από τους δράστες στο Facebook.

    Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης από το πρώτο τζαμί Αλ Νουρ, ο ένας από τους δύο δράστες, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ μπαίνει στο φορτωμένο με όπλα αμάξι και λέει «ας ξεκινήσει το πάρτυ». Στη συνέχεια, προτείνει στον κόσμο που τον παρακολουθεί να εγγραφεί στο κανάλι του PewDiePie στο YouTube.

    Πρόκειται για τον κορυφαίο YouTuber Φίλιξ Άρβιντ Ουλφ Σέλμπεργκ με το παρατσούκλι PewDiepie που τον έκανε διάσημο. Από τις 22 Δεκεμβρίου του 2013 κατέχει την πρωτιά παγκοσμίως στο YouTube με τους περισσότερους συνδρομητές που σήμερα ξεπερνούν τους 89 εκατομμύρια, ενώ τα βίντεό του έχουν συνολικά 20 δισεκατομμύρια προβολές.

    Ο διάσημος gamer έγραψε στο Twitter, μετά την σοκαριστική είδηση και την εμπλοκή του ονόματός του:

    «Μόλις έμαθα τα συνταρακτικά νέα από τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Νιώθω απόλυτα αηδιασμένος από το γεγονός ότι αυτό το άτομο ανέφερε το όνομά μου.

    Η καρδιά μου και οι σκέψεις μου είναι στο πλευρό των θυμάτων, των οικογενειών τους και όλων όσων έχουν επηρεαστεί από αυτή τη τραγωδία».

    https://twitter.com/pewdiepie/status/1106419935390171136

    Ο 29χρονος Σουηδός έχει προκαλέσει στο παρελθόν με κάποια από τα βίντεό του με αποτέλεσμα να έχει χαρακτηριστεί ως «ρατσιστής» και «αντισημίτης», κάτι που, βέβαια, ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι.

    Το 2017 σε ένα από τα βίντεό του εμφανιζόταν να χρησιμοποιεί την ρατσιστική έκφραση «nigger», ενώ πολλές ακόμη αναρτήσεις του περιέχουν περιεχόμενο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μη πολιτικώς ορθό» ή «οριακά ρατσιστικό». Ο ίδιος αποδίδει τις ατυχείς εκφράσεις του σε «άστοχο χιούμορ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια ελληνική λέξη είχε γράψει πάνω στο όπλο του ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βίντεο – σοκ: Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας μεταδίδει live την πολύνεκρη επίθεση (video)



    ΣΧΟΛΙΑ