• LIFE&STYLE

    “Πόλεμος” σε social media και ΜΜΕ για το ραπ τραγούδι “Βουλγάρες” -Ζητούν να κατέβει από το youtube

    • NewsRoom


    Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media για το τραγούδι του ράπερ TUS υπό τον τίτλο “Βουλγάρες”. Το κομμάτι προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας η οποία μετά το “Χτύπα σαν άντρας” της Αντζελας Δημητρίου στη γνωστή πασχαλινή διαφήμιση των Jumbo, παρενέβη και πάλι με μία “πύρινη” ανακοίνωση για τον 30χρονο Tus, κατά κόσμον Χρήστο Τούση από την Πάργα.

    Στην ανακοίνωσή της, η Γ.Γ. Ισότητας στηλιτεύει το περιεχόμενο του τραγουδιού, ζητώντας από τις δισκογραφικές να το αποσύρουν, καθώς όπως υπογραμμίζει, μέσω των στίχων του η παράνομη διακίνηση κι εμπορία γυναικών, με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση (αγγλιστί trafficking), παρουσιάζεται ως κανονική συμπεριφορά, με την οποία μάλιστα βγάζεις και πολλά λεφτά!

    tus

    «Βουλγάρες, κάνω εισαγωγή Βουλγάρες», “τραγουδά” ο 30χρονος Tus, «…είναι επικίνδυνο και ριψοκίνδυνο, αλλά εγώ δεν χαμπαριάζω από κίνδυνο, πάλι τις φόρτωσα και τις ξεφόρτωσα, φίλε τα Βαλκάνια τα όργωσα». Στο video clip του τραγουδιού εμφανίζονται ημίγυμνες κοπέλες τυλιγμένες σε σελοφάν (!) και τοποθετημένες μέσα σε χαρτόκουτες, όπως ακριβώς τα εμπορεύματα. Το clip φτάνει στην κορύφωσή του με τον ράπερ να κουβαλάει μία μεγάλη κούτα και να ρωτάει «Εφερα και Ρωσίδες, πού να τις βάλω;»

    tus xartokoutatus xartokouta2

    “Εμετός, αηδία, αίσχος, ξεφτίλα” και άλλοι παρόμοιοι χαρακτηρισμοί για το κομμάτι κυριαρχούν στα σχόλια των χρηστών σε facebook και twitter, ενώ το θέμα που έχει δημιουργηθεί τυγχάνει ευρείας κάλυψης από κορυφαία μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    tus twitter

    Ήδη το κομμάτι έχει κάνει μισό εκατομμύριο views στο youtube, ταυτόχρονα όμως έχει εισπράξει περισσότερα από 10.000 dislikes και αντίστοιχο αριθμό reports, προκειμένου να κατέβει από τον ιστότοπο. Το βίντεο συνοδεύεται από την επισήμανση ότι “είναι καθαρά σατυρικό και δεν έχει σκοπό να προσβάλλει και να θίξει κανέναν”, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν αηδιασμένοι από το περιεχόμενο τους και υπόσχονται μάλιστα “ένα γερό χέρι ξύλο” για τον θρασύ ράπερ.youtube tus1

    Κάτω από βίντεο του τραγουδιού στο youtube γίνεται πραγματικός πόλεμος, με έντονα υβριστικά σχόλια κατά του TUS, αλλά και των δισκογραφικών που τον στηρίζουν. Άλλοι πάλι χρήστες το ρίχνουν στο χαβαλέ, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που χαρακτηρίζουν ως αδικαιολόγητο το κύμα αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει το κομμάτι: “Μας έχετε γ@@ησει στην πολιτική ορθότητα. Όχι ότι το τραγούδι είναι καλό, για τον π..τσο είναι, αλλά κάντε dislike για το τραγούδι που είναι χάλια όχι για το θέμα του. Κάθε ξεχωριστή χιονονιφάδα θίχτηκε με τους στίχους”, γράφει ένας εξ αυτών για να δεχθεί αμέσως ομοβροντία απαντήσεων.

    youtube tus2youtube tus3youtube tus4

    Η ουσία είναι ότι ο εκκεντρικός ράπερ κατάφερε για μία ακόμη φορά να προκαλέσει θόρυβο γύρω από το όνομά του και το video clip να συνεχίζει να μετρά clicks στο youtube. Στοχευμένη η μη, η πρόκληση φαίνεται ότι είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Όπως έχει γράψει και Oscar Wilde στο γνωστό του μυθιστόρημα “Το Πορτρέτο του Dorian Gray” : “It is silly of you, for there is only one thing in the world worse than being talked about, and that is not being talked about.” Εν πάσει περιπτώσει για μία ακόμη φορά έρχεται στην επιφάνεια το γνωστό “any publicity is good publicity”, απλά μένει και να αποδειχθεί…

    Ακολουθεί το επίμαχο video clip:

    Και η  ανακοίνωση-ράπισμα της Γ.Γ. Ισότητας: 

    «Πρόσφατα ο ράπερ TUS  κυκλοφόρησε τραγούδι με τίτλο «Βουλγάρες», στο οποίο παρουσιάζεται η παράνομη διακίνηση κι εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση ως κανονική συμπεριφορά, με την οποία μάλιστα βγάζεις και πολλά λεφτά!

    Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική! Η παράνομη διακίνηση κι εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση συνιστά μορφή του οργανωμένου εγκλήματος, από την  οποία πράγματι βγάζουν πολλά λεφτά οι εγκληματίες. Για το σκοπό αυτό, δε διστάζουν να κακοποιούν βάναυσα τα θύματά τους είτε σωματικά, είτε ψυχικά, είτε πνευματικά με στόχο την πλήρη ταπείνωση, χειραγώγηση και υποτέλειά τους.

    Τα συνήθη θύματα είναι νέες γυναίκες αλλά και παιδιά που  η φτώχεια, η ανεργία και η απελπισία που βιώνουν στις χώρες  προέλευσής τους,  τα καθιστά ευάλωτα στην εξαπάτηση με δόλο μία καλύτερη ζωή. Αυτό που στη πραγματικότητα βρίσκουν είναι βία, εκμετάλλευση και ναρκωτικά…

    Όλη αυτή η αθλιότητα αποκρύπτεται τόσο από το τραγούδι όσο και από το video clip που το συνοδεύει. Αντίθετα, προβάλλει ως κανονική, άνετη, αστεία μία συμπεριφορά που ουσιαστικά εκπαιδεύει το νεαρό ακροατήριό του ότι όλα πωλούνται κι αγοράζονται, ακόμα και οι ανθρώπινες σχέσεις!

    Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εμπιστεύεται ότι οι εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, διαφήμισης, επικοινωνίας κλπ θα σεβαστούν τις υποχρεώσεις αυτορρύθμισης κι αυτοδέσμευσης που απορρέουν από  την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους και το απαράδεκτο αυτό τραγούδι είτε θα αποσυρθεί άμεσα είτε θα βρει τη θέση που του αξίζει: στα αζήτητα!»

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/cary-grant-uncovered-afti-itan-antres-tis-zois-tou-video/66608

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ