• LIFE&STYLE

    Πήρες τη μεγάλη απόφαση και αλλάζεις (επιτέλους) δουλειά; 7 συμβουλές για μία “ηρωική” έξοδο!

    • NewsRoom


    Νιώθετε ξεκούραστοι, μαυρισμένοι και έτοιμοι για μια καινούργια δουλειά; Τότε είστε στην σωστή εποχή, καθώς το φθινόπωρο μοιάζει ιδανικό για την αναζήτηση μιας νέας εργασιακής ευκαιρίας που μπορεί να σας αλλάξει την ζωή. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι προσλήψεις προσωπικού φτάνουν στο ζενίθ τους. Αν και στην Ελλάδα του 2016 το σενάριο της παραίτησης αγγίζει τα όρια της τρέλας, αφού μοιάζει με απόπειρα αυτοκτονίας, ωστόσο κάποιοι μπορεί να το τολμήσουν.

    Η κλασική σκηνή που κάποιος αποφασίζει να παραιτηθεί και απλώς μαζεύει τα πράγματα του και πλέον είναι “ελεύθερος” να ανοίξει την πόρτα της εξόδου, υπάρχει μόνο στις ταινίες. Τις περισσότερες φορές μια παραίτηση είναι πιο περίπλοκη. Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί σε θέματα καριέρας, πριν κάνετε την μεγάλη σας έξοδο, συμβουλεύουν:

    paraitisi

    Μην στείλεις έναν τεράστιο όγκο email. Οτιδήποτε και αν κάνεις μην σκεφτείς να ανακοινώσεις σε όλους τους γνωστούς σου, τουλάχιστον πριν βρεις άλλη δουλειά, ότι πρόκειται να παραιτηθείς. Το γνωστό ρητό “και οι τοίχοι έχουν αυτιά” είναι 100% αληθινό. Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα η νέα είδηση θα γίνει αντιληπτή και από το αφεντικό σου και σίγουρα δεν θα του αρέσει.

    Ενημέρωσε πρώτα το αφεντικό σου. Είναι το πρώτο και βασικό βήμα πριν την παραίτηση σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να μοιράζεσαι αυτή την πληροφορία με κανέναν άλλο συνάδελφο σου, τουλάχιστον πριν ενημερώσεις τον προϊστάμενο σου. Τέλος μην ξεχνάς πως η παραίτηση σου οφείλει να είναι πρόσωπο με πρόσωπο, γι΄αυτό ξέχνα την ανακοίνωση μέσω μηνύματος ή τηλεφώνου.

    Κράτα την ηρεμία σου. Ο νούμερο ένα κανόνας είναι να κρατάς πάντα τον επαγγελματισμό σου. Όσο συναρπαστικό και αν μοιάζει το να λες στους άλλους τι εντύπωση έχεις γι΄αυτούς, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Το ότι φεύγεις από μια δουλειά δεν σημαίνει ότι πρέπει και να αφήσεις τις χειρότερες εντυπώσεις. Γι΄αυτό να είσαι πάντα cool!

    office

    Κράτα τις απαραίτητες αποστάσεις. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας, τουλάχιστον γραπτός, που να μιλάει για την διατήρηση των κοινωνικών επαφών της προηγούμενης δουλειάς σου. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να μένεις απλώς στις επαφές μέσω των κοινωνικών δικτύων ή απλώς λέγοντας κατά την αποχώρηση σου ένα απλό ” σας εύχομαι ότι καλύτερο”.

    Μην “κλέβεις” τους συναδέλφους σου. Μπορεί να ακούγεται ιδανικό το να έχεις γνώριμα πρόσωπα στο νέο εργασιακό περιβάλλον σου, ωστόσο μην ξεκινήσεις από την πρώτη μέρα να μοιράζεις τα βιογραφικά των φίλων σου στην νέα εταιρεία.

    workers

    Ολοκλήρωσε ότι εκκρεμότητες έχεις πριν την αποχώρηση σου. Εάν για παράδειγμα είστε ο manager μιας ομάδας που έχει να ολοκληρώσει ένα project οφείλεις να βοηθήσεις την ομάδα σου να τελειώσει το project. Είναι κρίμα τώρα που φεύγεις να τους αφήσεις ξεκρέμαστους.

    Κάνε τις απαραίτητες υποδείξεις σε εκείνον που θα πάρει την θέση σου. Κάνε τα πράγματα γι΄αυτόν που θα πάρει την θέση σου λίγο πιο εύκολα. Είναι καλό να ενημερώσεις το άτομο αυτό για σημαντικές επαφές, πελάτες και άλλα σημαντικά στοιχεία της θέσης που είχατε. Τέλος μια καλή κουβέντα για την εταιρεία και τους συναδέλφους σας δεν θα έβλαπτε κανέναν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/pente-idisis-gia-tin-ikonomia-ke-tis-agores-pou-prepi-na-gnorizete-20/72135



    ΣΧΟΛΙΑ