• LIFE&STYLE

    Ποιος άραγε μπορεί να αγοράσει το διαμάντι των 1.111 καρατίων;


    Λένε ότι τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών, ωστόσο αρκετοί άντρες θα ήθελαν να γίνουν κάτοχοι αυτού του διαμαντιού που βρέθηκε στην Μποτσουάνα και είναι 1.111 καρατίων, όμως μόλις 132 θα μπορούσαν να το αποκτήσουν. Υπάρχει ένας παλιός κανόνας, όταν πρόκειται για την αγορά ενός δαχτυλιδιού αρραβώνων: Το άτομο που κάνει την πρόταση γάμου πρέπει να δαπανήσει το μισθό ενός μηνός για να το αγοράσει.

    Μπορείτε να ευχαριστείτε τους καλούς ανθρώπους στην «De Beers» για αυτό το τέχνασμα του μάρκετινγκ, την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης που διανύουμε.

    Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ένα διαμάντι 1.111 καρατίων ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα, το δεύτερο σε μέγεθος που βρέθηκε ποτέ, και κοστολογείται στα $ 50 εκατομμύρια.

    Έτσι, αν ισχύει αυτός ο ψευτο-κανόνας στο νέο εύρημα, τότε θα πρέπει κάποιος να βγάζει περίπου $ 50 εκατομμύρια το μήνα για να τα ξοδέψει για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων.

    Και αυτοί είναι μόνο 132 άνθρωποι στον κόσμο, σύμφωνα με αναλυτές της «Deutsche Bank». (Ή, το 0,0000019% στον κόσμο.)

    Με άλλα λόγια, ακόμα και η πλειοψηφία των ανθρώπων οι οποίοι είναι πάμπλουτοι (ultra-high-net-worth), που εξ ορισμού έχουν καθαρό κέρδος τουλάχιστον $ 50 εκατομμύρια και αποτελούν το 0,00168% του πληθυσμού, δεν θα πρέπει να βάλουν αυτό το τέρας πάνω σε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων .

    “Επομένως για να προσεγγίσει περισσότερους πιθανούς αγοραστές, η πέτρα θα πρέπει να κοπεί,” πρότειναν οι αναλυτές της «Deutsche Bank». “Αυτή είναι μια περίπλοκη ενέργεια, επειδή τα διαμάντια κοστολογούνται μεμονωμένα. Ένας λίθος 3-καρατίων, για παράδειγμα, μπορεί να κοστίζει 10 φορές περισσότερο από ό,τι ένα διαμάντι 1 καρατιού.”

    Συγκεκριμένα, αυτό περίπου συνέβη στο μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ, «στο διαμάντι Cullinan 3.106-καρατίων», το οποίο βρέθηκε κοντά στην Πρετόρια στη Νότια Αφρική το 1905: Το έκοψαν για να μετατραπεί στο Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής και στο Μικρότερο Αστέρι της Αφρικής, τα οποία είναι τοποθετημένα στα κοσμήματα του στέμματος της Βρετανίας.



    ΣΧΟΛΙΑ