• LIFE&STYLE

    Ποιες γυναίκες θα κονταροχτυπηθούν για το Oscar


    Cate Blanchett, Brie Larson, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling και Saoirse Ronan διεκδικούν φέτος το Χρυσό Αγαλματίδιο, στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου, στην 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ! Όσοι μάλιστα είναι συνδρομητές των καναλιών Novacinema, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να τις απολαύσουν στο κόκκινο χαλί και στην φαντασμαγορική τελετή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά και στις ταινίες που πρωταγωνίστησαν ένα χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι.

    Cate Blanchett

    Σε αντίθεση με την ανύπαρκτη εκπροσώπηση των έγχρωμων ηθοποιών, η κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου, μπορεί επάξια να ισχυριστεί ότι είναι η πλέον πλουραλιστική. Διαθέτει υποψήφιες από τις νεότερες έως τις μεγαλύτερες γενιές ηθοποιών, εντός και εκτός Αμερικής. Πρώτη η 46χρονη Αυστραλή Cate Blanchett, που με το “Carol” ελπίζει να προσθέσει το 3ο Όσκαρ στη συλλογή της (μετά το Α’ Γυναικείου Ρόλου για το “Blue Jasmine” και το B’ Γυναικείου Ρόλου για το “Aviator”).

    Brie Larson

    Δεύτερη, η 26χρονη Αμερικανίδα Brie Larson, που είναι υποψήφια για πρώτη φορά με το “Room”. Τρίτη, η απόλυτη εκπρόσωπος της νέας γενιάς γυναικών ηθοποιών του Χόλιγουντ, η 25χρονη Αμερικανίδα Jennifer Lawrence. Mετά την κατάκτηση του Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο “Silver Linings Playbook” σε ηλικία 22 ετών, βρίσκεται ξανά μέσα σε τρία μόλις χρόνια υποψήφια, στην ίδια κατηγορία, με την κοινωνική ταινία “Joy”.

    Jennifer Lawrence

    Τέταρτη, η 70χρονη Βρετανίδα Charlotte Rampling, που είναι για πρώτη φορά υποψήφια για Όσκαρ με την ταινία “45 Years”, παρά την πολύχρονη καριέρα της. Υποψηφιότητα που η Ακαδημία της «χρωστάει» από το 1982 για την καταπληκτική ερμηνεία της, δίπλα στον Πολ Νιούμαν, στην «Ετυμηγορία» (“The verdict”). Και τέλος, η μόλις 21 ετών Αμερικανίδα Saoirse Ronan, που είναι υποψήφια για 2η φορά χάρη στην κοινωνική ταινία “Brooklyn”. Η Saoirse ήταν ξανά υποψήφια το 2007, σε ηλικία 12 ετών, στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου με την ταινία “Atonement” («Η εξιλέωση»).

    Saoirse Ronan

    Charlotte Rampling

    Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 28 Φεβρουαρίου, λοιπόν, θα στηθούμε μπροστά στις οθόνες μας, όπως και κάθε χρόνο, και θα συντονιστούμε στα Novacinema 1 & Novacinema 1 HD για να απολαύσουμε ζωντανά την τελετή και τις γυναικείες παρουσίες. Μαζί μας και όλος ο ανδρικός πληθυσμός, που θα περιμένει με αγωνία την πληθωρική Jennifer Lawrence να εμφανιστεί πιο αποκαλυπτική από ότι στις Χρυσές Σφαίρες. Ενώ, φυσικά, δεν περνάει καθόλου αδιάφορη η πάντα εντυπωσιακή Cate Blanchett, που αποτελεί κατά πολλούς την άξια διάδοχο της Meryl Streep.



    ΣΧΟΛΙΑ