• LIFE&STYLE

    Πέτρος Κόκκαλης – Δήμητρα Ματσούκα: H γνωριμία, ο μεγάλος έρωτας και το στεφάνι μετά από 7 χρόνια

    Γάμος μετά από 7 χρόνια σχέσης για Π. Κόκκαλη και Δ. Ματσούκα

    Γάμος μετά από 7 χρόνια σχέσης για Π. Κόκκαλη και Δ. Ματσούκα


    «Μου αρέσει να ερωτεύομαι, είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου. Τα τελευταία έξι χρόνια είμαι σε μια σχέση και ναι, είμαι ερωτευμένη». Αυτά ήταν τα λόγια της όμορφης ηθοποιού Δήμητρας Ματσούκα, τον Ιούλιο του 2022, δηλαδή πριν από 16 μήνες, όταν μιλώντας στον Σκάι αναφερόταν στη σχέση της με τον Πέτρο Κόκκαλη. Μια σχέση που ξεκίνησε το 2016 και μετά από 7 χρόνια το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα περάσει τα σκαλιά της εκκλησίας.

    Ο γάμος του γιου του Σωκράτη Κόκκαλη και ευρωβουλευτή με την Δήμητρα Ματσούκα, ασφαλώς είναι μια από τις ειδήσεις της χρονιάς για την κοσμική Αθήνα, παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν απασχολεί συχνά τα φώτα της δημοσιότητας.

    Αλλωστε, ο Πέτρος Κόκκαλης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μπορεί να ανακοίνωσε το γάμο του με την Ματσούκα, είναι έτοιμοι να ανακοινώσει το… διαζύγιό του με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ενταχθεί στο κόμμα των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο.

    Πολλές φήμες λένε ότι ο Πέτρος Κόκκαλης ετοιμάζεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός «πράσινο» οικολογικού φορέα με το οποίο θα κατέβει στις επόμενες ευρωεκλογές για να δοκιμάσει την τύχη του.

    Ο γιος του πετυχημένου επιχειρηματία, Σωκράτη Κόκκαλη, είναι άλλωστε και εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη, γιατρού και υπουργού του βουνού, οπότε το «σαράκι» της πολιτικής είναι οικογενειακό.

    Σίγουρα ο ευρωβουλευτής βρίσκεται σε καλή φάση στη ζωή του αφού ετοιμάζεται να κάνει δύο σημαντικά βήματα: Το πρώτο να δοκιμαστεί μόνος του στον πολιτικό στίβο και το δεύτερο να εγκαταλείψει τη ζωή του εργένη.

    Η αγγελία γάμου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» ανέφερε: «Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Αστικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 1250/1982 ότι:

    Ο Πέτρος Κόκκαλης του Σωκράτη και της Σοφίας, το γένος Σκούρα που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στην Αθήνα Αττικής και η Δήμητρα Ματσούκα του Δημητρίου και της Ελένης, το γένος Τζιντζιλιώνη που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στην Αθήνα Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στην Αθήνα Αττικής».

    Ετσι ανακοίνωσε το ζευγάρι τα επόμενα βήματά του, επισημοποιώντας τη σχέση τους που είχε ξεκινήσει το 2016. Ο 53χρονος Πέτρος και η 49χρονη Δήμητρα θα μείνουν στο σπίτι του πρώτου στο Παλαιό Ψυχικό.

    Ηταν καλοκαίρι του 2017 όταν στη Μύκονο γινόταν ο γάμος του Δημήτρη Θεοδωρίδη, με τη Δούκισσα Νομικού. Σ’ εκείνον τον λαμπερό γάμο εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια το ζευγάρι Κόκκαλης – Ματσούκα που τράβηξαν τα βλέμματα όλων.

    Εκείνο το καλοκαίρι η Δήμητρα Ματσούκα δημοσίευσε μια φωτογραφία του αγαπημένου της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, βάζοντας μαζί  το hashtag «first love».

    Τον Οκτώβριο του 2017 έκαναν άλλη μια δημόσια κοινή εμφάνιση στην επίσημη προβολή ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» στο Μέγαρο Μουσικής. Από τότε έχουν εμφανιστεί πολλές φορές μαζί σε εκδηλώσεις και παραστάσεις.

    Τον Ιανουάριο του 2018 ο Πέτρος Κόκκαλης βρέθηκε μαζί με την αδελφή της συντρόφου του, Μαρία Ματσούκα και τη μητέρα τους, Ελένη Ματσούκα στο θέατρο Άλμα και στην πρεμιέρα της Δήμητρας Ματσούκα και του Σταύρου Ζαλμά.

    Τον Απρίλιο του 2023 το ζευγάρι βαφτίζει μαζί, τον γιο της Μαρίας Ματσούκα και του Θέμη Γιαννιτσά. Στις 26 Απριλίου έγινε η βάφτιση στη Γλυφάδα και νονοί του νεοφώτιστου που πήρε το όνομα Ραφαέλλος ήταν η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης.

    Μιλώντας μετά τη βάφτιση στο okmag η Μαρία Ματσούκα είχε αναφέρει: «Ήταν πολύ συγκινητικό που η αδελφούλα μου έγινε και νονά. Ο Ραφαέλλο τη λατρεύει. Είναι και επίσημα η πνευματική του μητέρα. Είμαι πολύ χαρούμενη, περήφανη και συγκινημένη που η Δήμητρα και ο Πέτρος βάφτισαν τον γιο μας».

    Η πιο πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση δημόσια, ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στο Θέατρο Άλσος για την τελευταία παράσταση «Τι ζούμε, ρε;;;», όπου και τους απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός

    Η Δήμητρα Ματσούκα αποκάλυψε τον Απρίλιο του 2023 σε συνέντευξή της στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή Τετ α Τετ στον Alpha Κύπρου ότι είναι τόσο ερωτευμένη με τον αγαπημένο της, που αν οι δρόμοι τους είχαν συναντηθεί νωρίτερα ίσως να είχαν ένα παιδί.

    «Αν είχα συναντηθεί νωρίτερα με τον άνθρωπο που είμαι τώρα, μπορεί αυτή τη στιγμή να είχα παιδί», είχε εξομολογηθεί η Δήμητρα Ματσούκα, αναφερόμενη στον σύντροφό της, Πέτρο Κόκκαλη, που είναι ήδη πατέρας δύο ενήλικων παιδιών από τον πρώτο του γάμο.

    Ο Πέτρος Κόκκαλης φέρεται να είχε μιλήσει πριν καιρό στην εφημερίδα «Espresso» και μίλησε για τα παιδιά του, αλλά και την αγαπημένη του και το πως καταφέρνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες από το απαιτητικό επαγγελματικό πρόγραμμά τους.

    «Είναι σημαντικό πως τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και έχουν δρομολογήσει σε έναν βαθμό τη δική τους ζωή. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσα ως πατέρας μικρότερων παιδιών να ζω ανάμεσα σε τρεις χώρες, με μια βαλίτσα στο χέρι. Η Δήμητρα έχει επίσης ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, με το θέατρο και την τηλεόραση, αλλά βρίσκουμε τον χρόνο με αμοιβαία προσπάθεια και αρκετές υποχωρήσεις», ανέφερε.

    Ο Πέτρος Κόκκαλης δεν μιλά για τη σχέση του, μάλιστα ουσιαστικά δεν έχει αναφερθεί σχεδόν ποτέ για τη Δήμητρα Ματσούκα. Σε μια συνέντευξή του, αναφερόμενος για την προσωπική του ζωή είχε πει:

    «Είναι σημαντικό πως τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και έχουν δρομολογήσει σε έναν βαθμό τη δική τους ζωή. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσα ως πατέρας μικρότερων παιδιών να ζω ανάμεσα σε τρεις χώρες, με μια βαλίτσα στο χέρι. Η Δήμητρα έχει επίσης ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, με το θέατρο και την τηλεόραση, αλλά βρίσκουμε τον χρόνο με αμοιβαία προσπάθεια και αρκετές υποχωρήσεις».

    Ποιος είναι ο Πέτρος Κόκκαλης

    Ο ευρωβουλευτής είναι γιος του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και της Σοφίας Σκούρα και γεννήθηκε το 1970. Από την πλευρά του πατέρα του είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη, γιατρού και υπουργού στην Κυβέρνηση του Βουνού, ενώ από την πλευρά της μητέρας του, εγγονός του Σπύρου Σκούρα, ιδιοκτήτη της Σκούρας Φιλμ και πρώην προέδρου της ΑΕΚ. Σπούδασε Ιστορία στο πανεπιστήμιο Χάμσαϊρ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Χάρβαρντ.

    Το 1994 τοποθετήθηκε διευθυντής μάρκετινγκ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το 1996 γενικός διευθυντής της εταιρείας. Αργότερα αναβαθμίστηκε στην θέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, θέση όμως από την οποία παραιτήθηκε το 2008. Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου παραιτήθηκε και από την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί δύο μήνες πριν. Την περίοδο 2000 – 2001 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. Επίσης είναι μέλος του δ.σ. της Intralot, αντιπρόεδρος στο ίδρυμα Κόκκαλη ενώ έχει χρηματίσει και μέλος του συμβουλευτικού ιδρύματος της ΟΥΕΦΑ. Το 2006 εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Ελλάδος.

    Τον Μάρτιο του 2019 παραιτήθηκε από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, με το οποίο είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Εξελέγη ευρωβουλευτής λαμβάνοντας 140.404 ψήφους. Από τον γάμο του με την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Έλενα Σκουλά έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Σωκράτη (γενν. 21 Ιανουαρίου 1999) και τη Σοφία (γενν. 15 Φεβρουαρίου 2000).

    Ποια είναι η Δήμητρα Ματσούκα

    Η ηθοποιός γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1974 και είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα.

    Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1993, μέσα από την αστυνομική σειρά του ΑΝΤ1, «Τμήμα Ηθών». Είχε συμμετάσχει επίσης εκείνη την εποχή σε παραστάσεις της χιουμοριστικής παρέας «Αγαμοι Θύται».

    Ακολούθησαν κάποιες σύντομες εμφανίσεις στις σειρές «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα» και «Ταύρος με Τοξότη» το 1994, καθώς και «Δρόμοι της πόλης» και «Ανατομία ενός εγκλήματος» το 1995.Τη σεζόν 1997 Μια νύχτα σαν κι αυτή.

    Τη σεζόν 1997-1999 πήρε τον πρώτο της μεγάλο ρόλο, στη σειρά «Είμαστε στον αέρα», όπου συνεργάστηκε με τους Θοδωρή Αθερίδη, Ιεροκλή Μιχαηλίδη & Δημήτρη Σταρόβα. Έπειτα, έκανε ένα πέρασμα από τις σειρές «Το φύλλο, το πηγάδι, το αγγέλιασμα» στην ΕΤ1 και «Άγγιγμα ψυχής» στον ΑΝΤ1. Τη σεζόν 1999-2000, επιλέχθηκε από τον Βασίλη Νεμέα να πρωταγωνιστήσει στη κωμική σειρά «Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα». Αν και στην αρχή ήταν διστακτική, αφού δεν είχε κάνει ξανά κωμωδία, τελικά δέχθηκε και μάλιστα λόγω επιτυχίας έγινε πιο δημοφιλής στο κοινό. Τη σεζόν 2000-2001 πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά «Δούρειος ίππος» και έπειτα (2001-2002) στη σειρά «Στο δρόμο της καρδιάς» με τον Στράτο Τζώρτζογλου.

    Το 2004, έκανε μια guest εμφάνιση στη σειρά του ALPHA, «Όλα στην ταράτσα», ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε με τον Γιώργο Κιμούλη στη σειρά «Ξέχασε με» στο ίδιο κανάλι. Το 2005 συμμετείχε στις σειρές «Το Κόκκινο Δωμάτιο» και «Πες μου ναι», ενώ το 2007, έπαιξε σε ένα επεισόδιο στην αστυνομική σειρά «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα». Τη σεζόν 2008-2009, πρωταγωνίστησε στη σειρά εποχής «Ματωμένα Χώματα» και τη σεζόν 2010-2011 στη σειρά του MEGA, «Κούκλες». Τη σεζόν 2014-2015 πρωταγωνίστησε στη σειρά I love Athens του Action 24. Τη σεζόν 2018-2019 και έπειτα από πολυετή τηλεοπτική αποχή, πρωταγωνίστησε με τον Μάριο Αθανασίου στην κωμική σειρά «Ελεύθερη Σχέση» στο κανάλι OPEN. Τη σεζόν 2022 έπαιξε στη σειρά Τα Νεοκλασικά (Επεισόδιο: “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”) του ALPHA. Τη σεζόν 2023 πρωταγωνίστησε στη σειρά Στα 4 του ΑΝΤ1+ και στη σειρά Ψυχοκόρες του ΑΝΤ1+.

    Μετά την αποφοίτησή της από τη δραματική σχολή, εντάχθηκε στην ομάδα του Κρατικού θεάτρου, κάνοντας παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Η πρώτη της εμπορική δουλειά, έγινε τη σεζόν 1998-1999, με τη παράσταση «Άγαμοι Θύται». Έκτοτε έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων «Η δίαιτα του αστροναύτη» (2000-2001), «Ο κουρέας της Σεβίλλης» (2003-2004), «Χρυσές Δουλειές» και «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» (2009-2010), «Το ημέρωμα της στρίγγλας» (2011-2012), «Η συνέντευξη» και «Μια πορνογραφική σχέση» (2012-2013), «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» (2013-2014), «Μήδεια» (2014-2015), «Έντα Γκάμπλερ» (2015-2016), «Συρανό ντε Μπερζεράκ» (καλοκαίρι 2016), «Πυγμαλίων-Ωραία μου κυρία» (2016-2017), «Μια ξεχωριστή μέρα» (2017-2018), «Ωνάσης- Τα θέλω όλα» (2019-2020), «Μαθήματα Κωμωδίας» (2021-2022) και «Η Μεγάλη Πλεκτάνη» (2022).

    Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε δέκα ταινίες. Η πρώτη ήταν το «Νετρίνο», η οποία προβλήθηκε τον Μάιο του 1999. Το 2000, έπαιξε στις ταινίες «Η αγάπη είναι… ελέφαντας», η οποία έκοψε 101.000 εισιτήρια πανελλαδικά και «Ριζότο», η οποία έκοψε 300.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Το 2003, συμμετείχε στην βιογραφική ταινία για τη ζωή και καριέρα του Παύλου Σιδηρόπουλου, «Να μ’ αγαπάς» και το 2004 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Τεστοστερόνη». Το 2005, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο Δρόμος» και το 2006 στην ταινία μικρού μήκους «Negatif».

    Το 2007, έπαιξε στην ελληνικής, ισπανικής και ουγγρικής παραγωγής ταινία «El Greco»[2], η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ το 2008 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους», για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου στα κρατικά βραβεία κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2015, έπαιξε στη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Η κόρη του Ρέμπραντ», της οποίας τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2014.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτρος Κόκκαλης: Ερώτηση προς την Κομισιόν για τις μεταγγίσεις πετρελαϊκών φορτίων στον Λακωνικό κόλπο
    Ποιες μετοχές «έκαψαν» τη Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Millionaire Πέτρος Κόκκαλης και τα μεγάλα χρέη του Θοδωρή Ζαγοράκη

    Δήμητρα Ματσούκα – Πέτρος Κόκκαλης: H τρυφερή αγκαλιά στο θέατρο «Παλλάς»
     



    ΣΧΟΛΙΑ