• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ

    • NewsRoom


    Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 85 ετών ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας και creative director της Chanel Καρλ Λάγκερφελντ. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, τις τελευταίες εβδομάδες ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ το βράδυ της Δευτέρας εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

    Στα δύο τελευταία σόου της Chanel στο Παρίσι δεν είχε εμφανιστεί, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας του έλεγαν ότι αισθανόταν κουρασμένος.

    Μυστήριο παραμένει η ακριβής ημερομηνία γέννησης του Καρλ Λάγκερφελντ, καθώς ο ίδιος πάντα αρνιόταν να αποκαλύψει την ακριβή του ηλικία, ωστόσο επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 10η Σεπτεμβρίου του 1933.

    Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο τότε νεαρός ακόμα Λάγκερφελντ έφυγε από το Αμβούργο της Γερμανίας, όπου και γεννήθηκε, για τη Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι μαζί με τη μητέρα του.

    Παθιασμένος με το σχέδιο, προσελήφθη ως βοηθός του Γάλλου μόδιστρου «Pierre Balmain». Στη συνέχεια εργάστηκε ως στυλίστας στους γαλλικούς οίκους Jean Patou και Chloe, προτού συνεργαστεί με τον ιταλικό οίκο μόδας Fendi.

    Από το 1965 ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής στον ιταλικό οίκο και το 1983 διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής για τις συλλογές «haute couture, ready-to-wear και αξεσουάρ» στον οίκο Chanel.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι 5 καλύτερες συμβουλές του Καρλ Λάγκερφελντ για σένα που ξεκίνησες δίαιτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άφαντος ο Λάγκερφελντ – Δεν εμφανίστηκε στο fashion show της Chanel στο Παρίσι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Καρλ Λάγκερφελντ φωταγώγησε τα Ηλύσια Πεδία για τα Χριστούγεννα



    ΣΧΟΛΙΑ