• LIFE&STYLE

    Παράξενα πράγματα που ανακυκλώνονται

    • NewsRoom


    Η ανακύκλωση προϊόντων αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των σύγχρονων και περιβαντολλογικά ευαισθητοποιημένων κοινωνιών. Ο όρος «ανακύκλωση» φέρνει στο μυαλό μας χάρτινα κουτάκια από γάλα, εφημερίδες, μπουκάλια νερού, σακούλες, πλαστικές συσκευασίες, μπαταρίες. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν ένα σωρό άλλα στοιχεία, τα οποία είναι ανακυκλώσιμα και δεν τα γνωρίζουμε. Ποια όμως είναι αυτά;

    -Aθλητικά παπούτσια

    mic1

    Όταν τα παλιά σας παπούτσια είναι πολύ φθαρμένα ή χρειάζεστε ένα νέο ζευγάρι, δεν υπάρχει λόγος να τα αφήνετε ξεχασμένα στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας, καθώς υπάρχουν μία σειρά από εταιρείες αθλητικών ειδών, οι οποίες συλλέγουν μεταχειρισμένα αθλητικά παπούτσια είτε για ανακύκλωση είτε για επαναχρησιμοποίηση.

    -Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια

    mic2

    Αν έχουν περάσει οι γιορτές και τα λαμπάκια του δέντρου σας έχουν καεί, καλό θα ήταν να μην τα ρίξετε στον κάδο με τα σκουπίδια, αλλά να τα πάτε σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, για ανακύκλωση.

    -Κηρομπογές

    mic3

    Σκεφτείτε ότι μόνο η εταιρεία Crayola παράγει το χρόνο 3000000000 κραγιόνια, κατά μέσο όρο 12 εκατομμύρια ανά ημέρα. Οπότε εκτός από τους χώρους υγειονομικής ταφής μπορείτε να δώσετε τις κηρομπογές σας και σε κάποιο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

    -Λάμπες φθορίου

    mic4

    Επειδή οι λάμπες φθορίου περιέχουν υδράργυρο – ο οποίος μπορεί να διαρρεύσει στο έδαφος, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας συμβουλεύει τους καταναλωτές να  τις ανακυκλώνουν.

    -Φελλοί

    mic5

    Οι φελλοί από τα μπουκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες χειροτεχνίες, ωστόσο μπορούν και να ανακυκλωθούν.

    -Ηλεκτρικές συσκευέςmic6

    Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πετάμε εκατομμύρια τόνους ηλεκτρικών ειδών, και πολλά από αυτά καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Αντί όμως να επιλέγετε αυτό τον τρόπο για να ξεφορτωθείτε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές σας, μπορείτε να τις πηγαίνετε στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν, όπου συλλέγονται ηλεκτρικές συσκευές είτε για επανακατασκευή είτε για τη χρήση των ανταλλακτικών τους.

    Sex toys

    mic7

    Ερωτικά παιχνίδια βρίσκονται πλέον παντού. Αν και δεν πρόκειται για τα πιο εύκολα αντικείμενα για ανακύκλωση, υπάρχουν αρκετές εταιρείες ανά τον κόσμο που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

    -Πάνες μωρών

    mic78

    Οι πάνες μωρών είναι αναγκαίες, ωστόσο φτάνει να αναλογιστούμε ότι μόνο στην Αμερική χρησιμοποιούνται 24 εκατομμύρια πάνες ανά έτος. Ωστόσο, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο αποβλήτων. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μια καναδική εταιρεία έχει καταλήξει σε ένα τρόπο για να αφαιρέσει “έως και 98% των πλαστικών και ινών από τις πάνες.



    ΣΧΟΛΙΑ