• LIFE&STYLE

    Παρακολουθήστε τη μαγική μέθοδο αυτού του παιδιάτρου για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει


    Απελπισμένοι γονείς, προσοχή: Το διαδίκτυο έχει βρει ένα νέο τρόπο για να καλμάρει το μωρό που κλαίει. Ένα βίντεο στο «YouTube» που δημοσιεύτηκε στις 29 Νοέμβρη δείχνει τον παιδίατρο Robert C. Hamilton να κάνει επίδειξη της τεχνικής του στην πρακτική του στη Santa Monica, της Καλιφόρνια. Μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο, το βίντεο είχε περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια views.

    Μαζεύει πρώτα το δεξί χεράκι του μωρού και μετά το αριστερό και στη συνέχεια τα ασφαλίζει στο στήθος του μωρού με το ένα χέρι. (Σκεφτείτε εδώ ότι το χέρι του τα πιάνει σαν ένας μικρός κλοιός).

    Με το άλλο του χέρι, πιάνει απαλά τον ποπό του πάνω απ’ την πάνα.

    Στη συνέχεια, κρατά το μωρό σε μια γωνία 45 μοιρών (το κεφάλι μπροστά, προφανώς) και το λικνίζει, κουνώντας το απαλά μέχρι το μωρό να ηρεμήσει.

    «Κουνάω ελαφρά τον ποπό του κάπως έτσι» λέει ο Hamilton, με μια φωνή που θυμίζει τον Mr. Rogers. «Το λικνίζω πολύ απαλά. Ό,τι κάνετε να είναι πολύ ήπιο. Δεν πρέπει να κάνετε σπασμωδικές κινήσεις, ποτέ».

    Στο βίντεο, το ένα μωρό μετά το άλλο, από εκεί που ουρλιάζουν, ηρεμούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με την απαλή φροντίδα του Hamilton.

    Υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε εδώ: Τα μωρά κλαίνε για διαφορετικούς λόγους. Όπως επισημαίνει ο Hamilton, το πιάσιμο κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε ένα μωρό που πεινάει, που είναι άρρωστο, ή που έχει κάποια άλλη φυσική ανάγκη που πρέπει να διευθετηθεί.

    Ο Hamilton είναι απίστευτα ήρεμος και σίγουρος. Δυστυχώς, αυτά τα χαρακτηριστικά  λείπουν απ’ τους γονείς, που έχουν ένα νεογέννητο και κοιμούνται ελάχιστα λόγω του συνεχούς κλάματος. Χωρίς να θέλουμε να προσβάλλουμε τον εξαιρετικό γιατρό, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να έχουμε χαλαρή διάθεση στις 3:30 το πρωί.

    Για απελπισμένους νέους γονείς, είναι σημαντικό να θυμούνται ότι όλα αυτά είναι απλώς προτάσεις. Δοκιμάστε αυτό που έχει νόημα για σας, και μην κατηγορείτε τον εαυτό σας αν το μωρό σας απλά δεν ανταποκρίνεται.

    Θυμηθείτε: Δεν υπάρχει μία πανάκεια (θεραπεία) που ηρεμεί όλα τα μωρά σε όλες τις περιστάσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ