• LIFE&STYLE

    Όλο το παρασκήνιο και οι διάλογοι στην κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον του ποδοσφαίρου

    • NewsRoom


    Ιδιαίτερος αναβρασμός υπήρξε στη σημερινή σύσκεψη της Super League, μετά τα τελευταία γεγονότα στην Τούμπα και την ματαίωση του κυπέλλου από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ενοχλήθηκαν εντόνως από τα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης στη σύσκεψη με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να απειλήσουν με αποχώρηση!

    Πιο συγκεκριμένα οι διάλογοι:

    “Ο Ανδρέας Παππάς ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι. Γιατί δεν το διέκοψε όταν έπεσε το ποτήρι στον προπονητή του Ολυμπιακού; Προφανώς ήθελε να “κλέψει” την παράσταση. Αν διέκοπτε το παιχνίδι στο ποτήρι που έπεσε θα είχε δίκιο και δεν θα έλεγα τίποτα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Σαββίδης.

    Ο Ιβάν Σαββίδης επιτέθηκε φραστικά και στον Γιώργο Μποροβήλο, τον οποίο και αυτός χαρακτήρισε “υπόδικο”. “Δεν μπορεί ο κύριος Μποροβήλος να διαχειρίζεται το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να διαχειρίζεται τα λεφτά μου ένας υπόδικος. Αυτά τα χρήματα δεν μπορείς να τα διαχειρίζεται ένας υπόδικος. Ο πρώτος που πλήττεται είναι ο Ολυμπιακός. Γιατί τώρα θα αναγκαστεί να παίξει προκριματικά και αυτό είναι κάτι που δεν το είχατε σκεφτεί όταν φτάνατε το ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο. Το πρόβλημα είναι και οι δημοσιογράφοι και οι στρατοί”.

    theodoridis
    Σάββας Θεοδωρίδης

    Όταν ο Σάββας Θεοδωρίδης προσπάθησε να πάρει τον λόγο, ο Σαββίδης είπε: “Εμείς θα τα πούμε στα δικαστήρια! Εγώ μιλάω μόνο με ιδιοκτήτες, όχι με υπαλλήλους! Δεν είσαι ιδιοκτήτης!”

    Επιπρόσθετα, απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο του Σπύρου Παπαθανασάκη με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Μάλιστα, οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και έβαλαν τον κ.Παπαθανασάκη να κάτσει σε άλλη θέση, μακριά από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού.

    Δημήτρης Μελισσανίδης
    Δημήτρης Μελισσανίδης

    Ένταση υπήρξε και στη διάρκεια της ομιλίας του Δημήτρη Μελισσανίδη, αφού παρενέβη ο Σάββας Θεοδωρίδης: “Πριν πεις οτιδήποτε άλλο, να παραδεχθείς ότι είσαι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Φέρσου αντρίκια και πες το”, τόνισε απευθυνόμενος στον Μελισσανίδη. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μελισσανίδης απάντησε πως η ΑΕΚ έχει και πρόεδρο και ιδιοκτήτη.

    Τελικά η συνεδρίαση τελείωσε χωρίς άλλα παρατράγουδα…

    Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση:

    Κατά την αποχώρησή του ο Γιώργος Σπανός μίλησε στους δημοσιογράφους: “Θα συσταθεί επιτροπή για να συζητήσουμε με τον κ. Κοντονή, αλλά και με την ΕΠΟ για τη διαιτησία. Πρέπει να βάλουμε όλοι τις δομές για να είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Να τελειώσουμε τις παθογένειες. Υπήρχε καλό κλίμα. Εννοείται πως υπήρξαν εντάσεις, λογικό είναι. Τόσοι ιδιοκτήτες ήταν μέσα. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Είμαστε στο χειρότερο σημείο, ας συμφωνήσουμε όλοι σε κοινά πρόσωπα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

    Γιώργος Σπανός, ΠΑΕ Ατρόμητος
    Γιώργος Σπανός, ΠΑΕ Ατρόμητος
    Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος Super League
    Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος Super League

    Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος μίλησε, επίσης, στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του: “Ηταν μία συνάντηση που κινήθηκε προς την θετική κατεύθυνση. Θα γίνει μία επιτροπή από τους 4 μεγάλους, τον κ.Σπανό κι εμένα ώστε να πάμε στην ΕΠΟ και να συζητήσουμε το θέμα της διαιτησίας, αλλά και να συζητήσουμε με τον κ.Κοντονή για το θέμα του Κυπέλλου και πως μπορεί αυτό να ολοκληρωθεί. Δέχθηκα κριτική από 1-2 εκπροσώπους. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τέθηκε θέμα, δεν αφορά αυτό τώρα”.

    Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του δήλωσε:”Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Βέβαια, χρειάζονται κι αυτές κι ας είναι χάσιμο χρόνου. Τουλάχιστον οι επόμενες μπορεί να είναι πιο ουσιαστικές. Μιλήσαμε πολύ αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε ποιοτικό και καθαρό ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η διαφθορά και η κακή διαιτησία προκαλούν τη βία στα γήπεδα. Εγώ ανακοίνωσα στους εκπροσώπους μέσα στην αίθουσα τη θέση μου και θέλω να πω ότι είναι απίθανο να αλλάξω τη θέση μου. Είμαι προσβεβλημένος! Δυστυχώς με χαρακτήρισαν φιλοξενούμενο που τον φροντίζουν! Αυτό με οδηγεί να σκεφτώ ξανά κάποια πράγματα. Ποια θα είναι η απόφαση που θα καταλήξω, δεν ξέρω. Εγώ στα 4 χρόνια στον ΠΑΟΚ έχω κάνει πολλά περισσότερα από άλλους σε όλη τους τη ζωή. Εγώ δώσει στα ταμεία του κράτους 308 εκ. ευρώ και απαιτώ σεβασμό. Δεν μπορεί κάποιος να αφαιρεί τα χρήματά μου! Είμαι έτοιμος για όλα! Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τη δική μου τιμή και την τιμή του ΠΑΟΚ. Υποστηρίζω την κυβέρνηση που ματαίωσε το Κύπελλο και είμαι υπέρ στη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Εγώ απαίτησα μέσα να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα. Διαιτητές σαν τον Παππά πρέπει να αποβληθούν ισόβια. Μόνο έτσι θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν υποστηρίζω τα επεισόδια, είμαι εναντίον της βίας. Το είπα και μέσα. Αλλά οι ενέργειες του Παππά προκάλεσαν τη βία. Ήμασταν τυχεροί που δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι ή που δεν έμειναν ανάπηροι. Τι περιμένουμε; Να σκοτωθεί κάποιος; Γι’ αυτό τέτοιοι διαιτητές δεν πρέπει να βγαίνουν στα γήπεδα. Επαναλαμβάνω πως οι ενέργειες των φιλάθλων μας δεν ήταν σωστές. Αν το παιχνίδι είχε διακοπεί τη στιγμή που έπρεπε, δηλαδή όταν δέχθηκε το μπουκάλι ο κ.Σίλβα, εμείς θα το δεχόμασταν και θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν να το διορθώσουμε.”

    Ιβάν Σαββίδης, ΠΑΕ ΠΑΟΚ
    Ιβάν Σαββίδης, ΠΑΕ ΠΑΟΚ

    Παράλληλα τόνισε: “Το πρόβλημα της βίας είναι πρόβλημα του κράτους. Πρέπει να επιληφθεί το κράτος. Όπως παλεύουν για την τρομοκρατία έτσι πρέπει να παλεύουν για τη βία. Πληρώνουμε τους διαιτητές για να μας κοροϊδεύουν; Δεν αλλάζω τη θέση μου! Ακόμα κι αν η Τούμπα κλείσει τις πόρτες σε μένα, εγώ θα επιμείνω στη θέση μου. Δεν έχω κάνει κάτι για το οποίο θα μπορούσα να ντρέπομαι. Το κράτος έχει έναν απόλυτα σωστό επενδυτή, αλλά φαίνεται πως πρέπει να το σκεφτώ ξανά. Είμαι Πόντιος, είμαι υπερήφανος Πόντιος. Από σήμερα θα λέω με υπερηφάνια πως είμαι Ρωσοπόντιος. Ουδείς έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζει τον άλλον. Θα πάμε στα δικαστήρια. Θα προστατεύσω την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Δίνω αξία στο διαβατήριο που είναι στην τσέπη μου. Να, δείτε το! Αν το κράτος μου το έδωσε ως φιλοξενούμενος, ας το πάρει πίσω! Μου κήρυξαν πόλεμο μέσα και θα μπω σε αυτόν τον πόλεμο. Ο ΠΑΟΚ θα βγει νικητής. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Ας ενωθούμε και ας βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό”.



    ΣΧΟΛΙΑ