• LIFE&STYLE

    Ολυμπιακός: Όλα για την πρόκριση απόψε κόντρα στους Βέλγους

    • NewsRoom


    Τα ρέστα του παίζει, απόψε, ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άντερλεχτ (22:05, ΟΤΕ Sport2) στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ήττα με 1-0 στο Βέλγιο την προηγούμενη εβδομάδα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι όχι μόνο θα πρέπει να φτάσουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης ώστε να ισοφαρίσουν και να υπερκαλύψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς οι Βέλγοι απέδειξαν ότι διαθέτουν εξαιρετικές μονάδες με πλούσιο ταλέντο που μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη ζημιά.

    Ετοιμοπόλεμοι οι “ερυθρόλευκοι”

    Αποφασισμένος για την πρόκριση ο Μάρκο Σίλβα που, τις προηγούμενες ημέρες, έριξε βάρος στην ανάλυση μέσω βίντεο της Άντερλεχτ αλλά και στις εκτελέσεις φάουλ, κόρνερ και πέναλτι.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος ανέλυσε σε βίντεο τον τρόπο παιχνιδιού της Άντερλεχτ και ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και σήμερα. Ο Μάρκο Σίλβα δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη σε ένα ματς που είναι άκρως καθοριστικό και για τον ίδιο και για τους παίκτες του.

    Επιπλέον, φαίνεται να έχει δουλέψει πολύ στα στημένα. Σε εκτελέσεις φάουλ, κόρνερ και πέναλτι αλλά και στον τρόπο αντίδρασης των παικτών του στα στημένα των Βέλγων.

    Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά στάθηκε σε τρεις παραμέτρους. Η πρώτη είναι η σωστή κάλυψη των χώρων και το πρέσινγκ σε συνδυασμό με την μεγάλη προσοχή στις στημένες φάσεις. Η δεύτερη είναι η σωστή ανάπτυξη και η επιθετική ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ο Μάρκο Σίλβα θέλει ένα γκολ όσο πιο νωρίς γίνεται στην αναμέτρηση με τους Βέλγους.

    Ένας άλλος τομέας είναι η ψυχολογία. Θέλει από τους παίκτες του μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα. Να τα δώσουν όλα για την πρόκριση. Να κάνουν κατάθεση ψυχής για τη νίκη και το αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

    Παρ’ όλα αυτά, ο Σίλβα κράτησε κλειστά χαρτιά για το αρχικό σχήμα. Σύμφωνα, όμως, με τις νεότερες πληροφορίες, οι πιθανοί 11 είναι ο Ρομπέρτο στα δοκάρια και άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα και Μαζουάκου. Κέντρο με Μιλιβόγιεβιτς και τον Καμπιάσο να έχει κερδίσει για τα καλά πόντους σε σχέση με τους Κασάμι και Ζντιέλαρ. Στα άκρα τα φαβορί είναι οι Ντουρμάζ και Σεμπά για να πάει επιτελικός ο Φορτούνης και φορ ο Ιντέγιε.

    Εκτός από τον Κασάμι όμως, τη μάχη του για τους 11 με Άντερλεχτ συνεχίζει να δίνει και ο Τσόρι. Ο Αργεντινός συγκεντρώνει πιθανότητες και για τον άξονα και για τα άκρα.

    Το πλάνο των Βέλγων

    Όσον αφορά στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι τελευταίες εκτιμήσεις των Βέλγων δίνουν βασικό τον Ντεφούρ για το παιχνίδι. Ο Μπεσνίκ Χάσι φυσιολογικά θα παρατάξει την Άντερλεχτ με τους Προτό κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα οι Ναγιάρ, Μπούτνερ, Κάρα και Ντεσάχτ, στο κέντρο οι Ντεφούρ και Μπαντζί, επιτελικός ο Τζούρισιτς και άκρα με Πρατ και Ατσεαμπόνγκ. Βασικός φορ θα είναι ξανά ο Οκάκα. Ο Χάσι σκέφτεται τον Ενσακαλά για την θέση του Μπούντνερ. Φαίνεται όμως πως ο Ολλανδός έχει τον πρώτο λόγο. Σχετικά με το ενδεχόμενο να μην ξεκινούσε ο Ντεφούρ υποψήφιοι ήταν οι Ντεντόνκερ και Τίλεμανς.

    silva

    Σίλβα: Να βάλουμε δύο γκολ από την αρχή!

    Στον Ολυμπιακό θέλουν να συνεχίσουν την πετυχημένη, εώς τώρα, παρουσία τους στην Ευρώπη κι αυτό θα γίνει μόνο με πρόκριση επί της Άντερλεχτ. Γι’ αυτό ο Σίλβα ζήτησε από τους παίκτες του να είναι αποτελεσματικοί.

    “Πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί. Πολύ πιο προσεκτικοί στα λάθη που έγιναν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο αλλά δεν έχουμε αμφιβολία πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα όπως λένε και στην Πορτογαλία η αρχή είναι το πιο σημαντικό. Έχει μεγάλη σημασία το πως θα αρχίσουμε. Ιδανικό να βάλουμε 2 γκολ στην αρχή και μετά να πάμε έτσι. Το σημαντικό είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και μετά να έχουμε υπομονή για να κρατήσουμε έτσι το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Το γεγονός πως είναι εδώ ο Καμπιάσο δεν σημαίνει πως θα είναι στους 11. Δεν είναι κριτήριο η συνέντευξη Τύπου. Πολλές φορές παίζει ρόλο και η γλώσσα, όπως ο Ντα Κόστα την προηγούμενη εβδομάδα που επειδή μιλούσε γαλλικά εξυπηρετούσε την συνέντευξη. Δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε αυτό. Σε σχέση με την φυσική κατάσταση δοκιμάζοντας κάθε μέρα τους παίκτες παρά τις υψηλές απαιτήσεις τους βλέπω κάθε μέρα δυνατούς και έτοιμους να τα δώσουν όλα και το καλύτερο δυνατό.

    Σε θέμα τραυματισμών έχουμε τραυματίες αλλά είναι τέτοιοι που μπορούν να γυρίζουν γρήγορα. Η φυσική κατάσταση είναι αρκετά καλή. Καλή. Είμαι ικανοποιημένος από την κατάσταση. Είμαστε σε καλό επίπεδο για να παίξουμε σε καλά ματς. Σε προηγούμενα ματς δεν δείξαμε το καλύτερό μας δυνατό πρόσωπο αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση. Σε σχέση με τα τρία χαρακτηριστικά που θέλουμε αύριο μπορώ να σκεφτώ πολλά αλλά θα πω την συγκέντρωση, που είναι πολύ σημαντικό, 2ο στοιχείο η ποιότητα και εννοώ πολύ υπομονή και δύναμη στο παιχνίδι και 3ο και πιο σπουδαίο το πάθος. Μία ομάδα όταν θέλει το αποτέλεσμα πρέπει να έχει πάθος για το ποδόσφαιρο, τη νίκη και το τι θέλει να κάνει εκείνη την στιγμή”.



    ΣΧΟΛΙΑ