• LIFE&STYLE

    Oι λέξεις-παγίδες που δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στο βιογραφικό σου

    • NewsRoom


    Σε μία ανακοίνωση πρόσληψης οι περισσότεροι εργοδότες, στις μεγάλες κυρίως εταιρείες, λαμβάνουν τεράστιο αριθμό βιογραφικών σημειωμάτων, για τα οποία δεν έχουν αρκετό χρόνο ώστε να τα εξετάσουν εξονυχιστικά. Έτσι καταφεύγουν σε συντομεύσεις που θα τους οδηγήσει στο “ναι”, το “όχι” ή το ίσως της επερχόμενης συνέντευξης.

    Είστε εργατικοί, ασυναγώνιστοι στο multi-tasking, έχετε ομαδικό πνεύμα και μπορείτε να λειτουργήσετε μέσα σε ομάδα αλλά και κάτω από πίεση;

    Ρίχνοντας μια ματιά στο CV σας και θα νιώσετε ότι είστε ιδανικοί για τον υποψήφιο εργοδότη σας. Η μήπως όχι;

    Σύμφωνα με τους ειδικούς καριέρας του PurpleCV.co.uk, προτού στείλετε το βιογραφικό σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφύγει συγκεκριμένες φράσεις-κλισέ που θα το κάνουν να φαίνεται βαρετό και εσάς όχι και-τόσο-ιδανικούς υποψήφιους.

    Αφού ρώτησαν 2000 άτομα ποιες χαρακτηριστικές φράσεις χρησιμοποιούν στο βιογραφικό τους, οι career experts παρατήρησαν κάποιες κοινές λέξεις που μοιάζουν «μη αυθεντικές» και «βαρετές».

    «Αυτές τις μέρες ορισμένες φράσεις μοιάζουν ξεπερασμένες και σας κάνουν να μοιάζετε με τεμπέλες», τονίζουν οι ειδικοί. «Δεν θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις, γιατί τις έχουν βάλει στο βιογραφικό τους σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι».

    Να λοιπόν οι χειρότερες φράσεις που μπορείς να βάλεις στο βιογραφικό σου, ανάλογα με το πόσοι τις έχουν χρησιμοποιήσει:

    Εργατικός: 25%
    Αξιόπιστος: 18.3%
    Με ομαδικό πνεύμα: 11,6%
    Αφιερώνομαι στη δουλειά που αναλαμβάνω: 9,5%
    Παθιασμένος: 8,2%
    Φέρνω αποτελέσματα: 4,5%
    Δυναμικός: 3,5%



    ΣΧΟΛΙΑ