• LIFE&STYLE

    Οχτώ λεπτομέρειες που κοιτούν οι διακοσμητές όταν μπαίνουν σε ένα σπίτι

    • NewsRoom
    διακόσμηση


    Τι κοιτούν οι διακοσμητές όταν μπαίνουν σ΄ένα σπίτι; Τι μπορούμε ν΄αλλάξουμε και τι να προσέξουμε με βάση τις συμβουλές τους, στη διακόσμηση του σπιτιού μας; Αυτές είναι οι 8 λεπτομέρειες που κοιτούν οι διακοσμητές όταν μπαίνουν σ΄ένα σπίτι!

    1. Που βρίσκεται ο καναπές

    Αν ο χώρος του σαλονιού είναι μεγάλος, τότε μην “κολλάτε” τον καναπέ στον τοίχο, αφήστε πίσω του “αέρα”.

    2. Τα μαξιλάρια

    8 λεπτομέρειες που κοιτούν οι διακοσμητές όταν μπαίνουν σε ένα σπίτι

    Πόσα μαξιλάρια έχετε στον καναπέ και στις πολυθρόνες; Μήπως ένα ή δυο που τα αγοράσατε μαζί με τον καναπέ; Δώστε λοιπόν ζωή στον χώρο σας, τοποθετώντας κι άλλα μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και σχέδια στο ύφασμα στους καναπέδες και τις πολυθρόνες. Μπορείτε να φτιάξετε επίσης μεγάλες μαξιλάρες για το πάτωμα.

    3. Έχετε ένα βάζο με λουλούδια; 

    Πάντα, ειδικά όταν περιμένετε κόσμο, να έχετε λουλούδια στο σαλόνι σας. Δίνουν ζωντάνια, καλή ενέργεια κι ομορφαίνουν τον χώρο. Εξάλλου δεν κοστίζουν ακριβά.

    8 λεπτομέρειες που κοιτούν οι διακοσμητές όταν μπαίνουν σε ένα σπίτι

    4. Εξαφανίστε τα πολλά και μικρά αντικείμενα 

    Πολλά σπίτια όσο όμορφα διακοσμημένα κι αν είναι, έχουν σε διάφορα σημεία πολλά μικρά διακοσμητικά, που στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν δίνουν τίποτα στον χώρο, αλλά είναι εκεί επειδή μας τα έκανε δώρο μια φίλη, μια θεία, είναι από τον γάμο μας, δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και τελικά σκονίζονται. Κάντε μια βόλτα στο σπίτι σας κι αρχίστε ν΄αφαιρείτε τα περιττά. Έτσι το σπίτι σας θα αποκτήσει πραγματικά στυλ.

    5. Οργανώστε την βιβλιοθήκη σας 

    Φτιάξτε τα βιβλία στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας, ανάλογα με το είδος τους, το εξώφυλλο ή τον συγγραφέα. Είναι άσχημο τα βιβλία να είναι στιβαγμένα ή τοποθετημένα πρόχειρα,γιατί έτσι και δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε και δίνει η βιβλιοθήκη την αίσθηση ότι υπάρχει απλώς ως… έπιπλο.

    6. Βάλτε φωτογραφίες, κάδρα και αντικείμενα που σας αντιπροσωπεύουν 

    Ζήστε τον χώρο του σπιτιού σας τοποθετώντας πίνακες που σας αντιπροσωπεύουν, σας αρέσει να τους κοιτάτε, βάλτε φωτογραφίες δικές σας ή των παιδιών

    7. Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα 

    8 λεπτομέρειες που κοιτούν οι διακοσμητές όταν μπαίνουν σε ένα σπίτι

    Όσο όμορφο κι αν είναι το σπίτι σας, αν δεν μοσχοβολάει… τι να  το κάνεις; Βάλτε λοιπόν κεριά και ειδικά μπουκαλάκια με αρωματικά για να αρωματίζουν τον χώρο. Δίνουν την τέλεια αίσθηση στους επισκέπτες σας μόλις μπαίνουν.

    8. Εξοπλίστε το μπάνιο με θήκες για σαπούνια και καθαρές, καινούργιες πετσέτες 

    Όταν ένας επισκέπτης έρχεται στο σπίτι σας, σίγουρα θα επισκεφθεί το μπάνιο σας. Πρέπει λοιπόν να το έχετε εξοπλίσει με καινούργια σαπούνια, να είναι τοποθετημένα σε καθαρές θήκες και φυσικά πολλές καινούργιες και χνουδωτές πετσέτες για τα χέρια…

    Πηγή: www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βελούδο: Ο πρωταγωνιστής του χειμώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακόσμηση: Οι χρωματικές τάσεις του 2018 (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να εντάξετε το χρυσό στη διακόσμηση του καθιστικού σας



    ΣΧΟΛΙΑ