Σήμερα οι ψηφιακές φωτογραφίες κατακλύζουν την καθημερινότητα μας στο μέγιστο βαθμό, ενώ ανεβάζουμε ταυτόχρονα, χιλιάδες προσωπικές μας φωτογραφίες σε διάφορα social media. Ο αποθηκευτικός χώρος για τις αναλογικές φωτογραφίες δεν υπήρξε πότε θέμα συζήτησης καθώς υπήρχαν τα albums. Για τις ψηφιακές όμως εικόνες ο χώρος αποθήκευσης αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα.

photographs

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος να διαχειριστούμε και να οργανώσουμε τον τεράστιο όγκο των ψηφιακών φωτογραφιών είναι παρόμοιος με αυτόν της φιλοσοφίας του Zen, δηλαδή της απόλυτης ηρεμίας μέσα από την απραγία.

kungu fu zen

Συγκεκριμένα ο επιστήμονας πληροφορικής και φιλόσοφος, Brian Christian, τονίζει πως εάν ψάχνουμε να βρούμε μια συγκεκριμένη φωτογραφία για αρκετό ώρα, τότε αυτή η ταξινόμηση θα ήταν χρήσιμη. Εάν όμως “κυνηγάμε” μια φωτογραφία ασταμάτητα τότε αυτή η διαλογή ίσως να είναι τελικά απλώς χάσιμο χρόνου.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι χρειάζονται μια μέθοδο οργάνωσης φωτογραφιών η οποία θα τους σώσει από την απώλεια πολύτιμου χρόνου. Υπάρχουν για παράδειγμα πολλές επιλογές όπως το iCloud, η βιβλιοθήκη φωτογραφιών της Apple, η εφαρμογή Dropbox όπως και η αντίστοιχη εφαρμογή της Google, Google Photos, οι οποίες συλλέγουν αυτόματα τις φωτογραφίες σας και τις μεταφέρουν σε ένα ηλεκτρονικό “σύννεφο”.

photos

Η κάθε υπηρεσία αποθήκευσης φωτογραφιών έχει και διαφορετικές επιλογές. Για παράδειγμα η Google Photos αποτελεί μια από τις πιο έξυπνες επιλογές καθώς οργανώνει τις φωτογραφίες σας σύμφωνα μέσα από σκανάρισμα. Όταν δηλαδή εντοπίσει ένα πρόσωπο τότε θα συγκεντρώσει όλες τις φωτογραφίες αυτού του προσώπου σε ένα album. Ακόμη μπορεί να δημιουργήσει και ένα μικρό video αφιερωμένο σε ένα σύνολο φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί για παράδειγμα σε ένα ταξίδι σας.

Dropbox

Αντίστοιχες εφαρμογές έχουν και οι Dropbox και Apple συλλέγοντας τις φωτογραφίες ανάλογα με τον τόπο στον οποίο έχουν τραβηχτεί. Για παράδειγμα η εφαρμογή του Dropbox ανεβάζει φωτογραφίες σε έναν φάκελο που έχει την ονομασία “Camera Uploads” και στον οποίο η κάθε καταχωρούνται όλες οι φωτογραφίες ανάλογα με την μέρα και την ώρα που έχουν τραβηχτεί.

dropbox

Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη “zen” προσέγγιση χρήσης όλων αυτών των υπηρεσιών φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επαγγελματιών φωτογράφων. Οι επαγγελματικές κάμερες είναι ειδικές και έτσι η λύση του να ανεβαίνει μια φωτογραφία σε αυτές τις υπηρεσίες μπορεί να μην είναι ιδανική, καθώς χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να γίνει.

Διαβάστε επίσης: 

http://www.mononews.gr/g-katrougkalos-kataskevasmenes-idisis-katargisi-13ou-ke-14ou-misthou/50955

Δείτε επίσης: 

http://www.mononews.gr/anisichi-trapezites-money/50972