• Media

    Ο Νίκος Μουτσινάς σώζει την χαμένη τιμή του Open

    μουτσινας_νικος

    Νίκος Μουτσινάς


    Η τυχαία του ανακάλυψη, κάποτε, από τη δαιμόνια, με γνήσιο τηλεοπτικό ένστικτο, Ζήνα Κουτσελίνη. Η ξεχωριστή του παρουσία στα δακρύβρεχτα πάνελ της πάντα συγκινημένης Κατερίνας Καραβάτου. Μια σύντομη, ατυχής προσπάθεια εκπομπής χιουμοριστικής με την Κλεοπάτρα Πατλάκη. Alpha πάντα! Μετά η απογευματινή, κοινή επιτυχία, με τις Καινούργιου, Ηλιάκη και έναν Δάσκαλο. Η απόπειρα για βραδινό σόου, πάλι χιουμοριστικό, που τέλειωσε νωρίς. Πιο πριν δίπλα στον Αρναούτογλου, δίπλα στη Μενεγάκη, μαζί με την Ζαρίφη. Μια στάση, ξανά, στον ΑΝΤ1. Πίσω στον Alpha για ένα μικρό Βατερλό παρέα με την Ηλιάκη.

    Ο Νίκος Μουτσινάς πάντα έδειχνε φτιαγμένος από μια άλλη στόφα από εκείνη της κοινοτοπίας των παρουσιαστών ψυχαγωγίας, όντας πιο κοντά στους Ράδιο Αρβύλα ή στον Λαζόπουλο, από ό,τι στον Λιάγκα ή στον Αρναούτογλου, αλλά χωρίς πολιτικές στοχεύσεις, ή εμμονές.

    Ατακαδόρος, ευφυής, με χιούμορ – λεπίδα όταν επιθυμεί, με αίσθηση του τηλεοπτικού χρόνου, άνεση στη κίνηση, καλά ελληνικά (φτάσαμε να θεωρούμε την έκφραση τους, όχι προ αιτούμενη, αλλά ευχάριστη έκπληξη), ετοιμολογία, που όμως πάντα κάτι συνέβαινε και δεν έλαμπε στις μοναχικές του προσπάθειες, όσο του άξιζε και μπορούσε.

    Και ξαφνικά, στην φετινή τηλεοπτική σεζόν, ο Νίκος Μουτσινάς είναι ο μόνος που δικαιωματικά, συνολικά στην τηλεόραση, αλλά και συγκεκριμένα στο Open των λάθος επιλογών και της χαμηλής τηλεθέασης, δικαιώνεται και αποκαλύπτεται με μια εκπομπή που διαφέρει από την κατινιά ή την προσπάθεια για κοινωνικό κλάμα, όλων των υπόλοιπών.

    Ω! Ναι, κάνει τη διαφορά, άλλα γιατί τώρα;

    Η εξαίρεση του κανόνα του ταλέντου, που επιβεβαιώνει την έλλειψή του

    Ο άνθρωπος, που έλαμπε πάντα με την ευφυΐα και την ταχύτητα της σκέψης του, φέτος δεν έχει σκληρά και άσχετα απ’ την ελληνική πραγματικότητα «κόνσεπτ», γνώστες επικεφαλής αεριτζήδες, επιβεβλημένους συνεργάτες και αφήνεται να κάνει μια εκπομπή όπως θέλει και με όποιον θέλει.

    Πιθανόν αυτό να συνέβη, κατά τύχη, στο συνολικότερο πλαίσιο ανοργανωσιάς του καναλιού όπου βρίσκεται, άλλα, όπως κι αν έχει, όποιος επένδυσε επάνω του καθημερινά, με χιουμοριστική εκπομπή, σε ώρα που ακόμα και οι Ράδιο Αρβύλα στο παρελθόν έχουν αποτύχει, πιστώνεται μια μεγάλη επιτυχία.

    Τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής του Νίκου Μουτσινά, «Για την παρέα», είναι τα μεγαλύτερα του σταθμού και ανεβαίνουν συνέχεια.

    Η συγκεκριμένη επιτυχία ενισχύει την πραγματικότητα πως καμία σημασία δεν έχει αν έχεις υψηλό lead in, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, σκηνικά που σε δείχνουν «σα μύγα», φωτιστή που δεν κατορθώνει το θαύμα να μοιάζεις με τον Κλούνεϊ ενώ είσαι ο Λιάγκας ή αν η χρονιά είναι χαμηλή σε τηλεθέαση και εσύ τα κουτσοκαταφέρνεις.

    Όχι. Ο Νίκος Μουτσινας αποδεικνύει περίτρανα πως όταν έχεις ταλέντο, ευφυΐα, ελευθερία, τολμάς να κάνεις άλλο από αυτό που κάνουν όλοι οι υπόλοιποι, δεν λαλούν πολλοί κοκκόροι για να βγει μία ώρα εκπομπή, τότε και το κοινό σε ακολουθεί με θερμή και όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες μη ικανότητας, έλλειψης προγραμματισμού και φαντασίας ή συμπάθειας του κοινού.

    Απλά!

    Αν δε πέσουν επάνω στον άνθρωπο τώρα, να διεκδικήσουν την επιτυχία του τηλεοπτικοί κήνσορες και θεράποντες της μικρής οθόνης, ο Νίκος Μουτσινάς θα πετύχει περισσότερα από τα 18αρια τηλεθέασης που τώρα κατακτά και θα χαρίσει κι άλλο από το σπάνιο δώρο του γέλιου χωρίς κακία, μικροψυχία και ιδιοτέλεια.

    Κατά τη ταπεινή μας γνώμη μάλιστα, ο Νίκος Μουτσινάς και η εκπομπή του, καθώς και η αξιοποίηση της προσωπικότητας του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου σε πάνελ κατώτερης εκπομπής της προσωπικότητάς του, ήταν οι δυο και μοναδικές εύστοχες κινήσεις του Open Beyond ή πέραν τούτου, όπως το λένε στα Ελληνικά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Open Beyond: Δεκάδες απολύσεις, ποιοι βγάζουν «μύγα» την Στάη και το τετ-α-τετ στο Κολωνάκι με τον Τζώνη Καλημέρη, παραδίπλα από τον Σημίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χαστούκι στις γυναίκες και η αθωότητα της Καινούργιου, της Σκορδά και του Αρναούτογλου



    ΣΧΟΛΙΑ